NYHETER

-Ikke aktuelt å skrinlegge E18

– For oss er det ikke aktuelt å skrinlegge E18. Dette er noe vi har holdt på i mange tiår, og i Akershus vil de ha det på plass, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen
NTB
19. okt. 2015 - 13:10

Oslo (NTB): De rødgrønne svinger pisken over bilistene i Oslo, fastslår samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Han ønsker seg en mer «realistisk» bilpolitikk i hovedstaden.

– Dette er en veldig ensidig pisktilnærming, sier Solvik-Olsen om samferdselspolitikken som de nye byrådspartiene Ap, MDG og SV presenterte mandag.

Han mener det nye i politikken er partienes «vilje til å straffe bilistene». Det som trengs, er i stedet mer «gulrot og realisme», fastholder samferdselsministeren.

Solvik-Olsen stusser samtidig over at Raymond Johansen (Ap) sier det nye byrådet står ved inngåtte avtaler, til tross for at de tre partiene sier de vil gå mot økt kapasitet vestover på E18.

– Når det gjelder E18, vet jeg ikke helt hvordan jeg skal lese dem. Vi får se hvor de står når virkeligheten treffer dem, sier Solvik-Olsen.

– Men for oss er det ikke aktuelt å skrinlegge E18. Dette er noe vi har holdt på i mange tiår, og i Akershus vil de ha det på plass. Da kan vi ikke la Oslo stoppe det. Mye av utbyggingen finner uansett sted i Akershus, så selv om Oslo setter seg på bakbeina, er det mye vi kan gjøre i nabofylket, der problemene også er størst, sier han.

Solvik-Olsen oppfordrer spøkefullt byrådet til å innføre et bilfritt rådhus som sitt første tiltak.

– Da kan de selv se hvor godt det fungerer

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.