Lemminkainen bytter navn til YIT

YIT og Lemminkäinen fusjonerer for å bli en leder innen nordeuropeisk byutvikling. Fra nå av skal selskapene operere under navnet YIT.

Redaksjonen Våre Veger
1. feb. 2018 - 17:02

YIT er etter fusjonen det største, finske bygg- og anleggsselskapet og en betydelig aktør i bransjen i nord-europeisk sammenheng. Selskapet utvikler og bygger leiligheter, forretningslokaler og hele boligområder. YIT har også spisskompetanse innen krevende infrastrukturprosjekter og asfaltering. Nye YIT hadde en nettoomsetningen i 2016 på om lag EUR 3,4 milliarder, og 10 000 ansatte. I Norge er YIT en av landets ledende leverandører av asfalt, pukk, grus og anleggsarbeider.

Sammenslåingen av Lemminkäinen og YIT skaper et økonomisk robust selskap med byutvikling som motor for vekst og lønnsomhet. Selskapenes forretningsområder kommer til å utfylle hverandre og gi nye YIT god likevekt, noe som kommer til å redusere følsomheten for konjunkturbetingede svingninger.

- Fusjonen er et strategisk viktig skritt for oss og skaper en plattform for vekst slik at det nye selskapet kan bli et av de ledende innen byutvikling i det nord-europeiske bygg- og anleggsmarkedet. Jeg er overbevist om at sammenslåingen skaper en aktør som vil oppnå enda bedre kundeopplevelser og økt konkurransedyktighet i kraft av sitt aktive utviklingsarbeid. Fusjonen skaper også nye karrieremuligheter, blant annet gjennom krevende prosjekter som kombinerer infrastruktur, forretningslokaler og boliger, sier Kari Kauniskangas, konsernsjef i YIT Corporations.

YIT har virksomhet i 11 land: Finland, Russland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Tsjekkia, Slovakia og Polen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.