Sjøormen rasteplass. Fv. Pål Engebretsen og og byggeleder Mariusz Wozniak i Vegvesenet, og Yngve Breivegen i Hovden Hytteservice.
Sjøormen rasteplass. Fv. Pål Engebretsen og og byggeleder Mariusz Wozniak i Vegvesenet, og Yngve Breivegen i Hovden Hytteservice. (Foto: Bjørn Olav Amundsen)

I dag åpner nye riksvei 36 langs sjøormvannet

Prosjektet ble både lengre og billigere enn planlagt.

I dag markeres åpningen av de nye parsellene på riksvei 36 langs Seljordvatnet: Stodi og Bukti.

Og det er et prosjekt som er ferdig før tiden og med kostnader under budsjett

Det er utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen som leder arrangementet, og statssekretær Anders Tyvand i Samferdselsdepartementet skal gjøre den offisielle åpningen og klippe snora.

Sjøormen rasteplass ved riksvei 36 Bø-Seljord. Foto:  Statens vegvesen

Markeringen skjer på den nye Sjøormen rasteplass på riksvei 36 på Stodi klokka 13 i dag.

Den ferdigstilte parsellen Stodi ligger lengst sør av de to. Den parsellen har byggherren overtatt, og den har vært i bruk fra mai til 1. desember 2020. Da stengte den for at entreprenøren kunne starte med Bukti-parsellen.

Riksvei 36 er hovedforbindelsen mellom Seljord og Bø, og ÅDT er på over 2500.

Denne vinteren er det sprengt ut 110.000 kubikkmeter fjell ved Bukti.

Sjøormen rasteplass. Fv. Pål Engebretsen og og byggeleder Mariusz Wozniak i Vegvesenet, og Yngve Breivegen i Hovden Hytteservice. Foto:  Bjørn Olav Amundsen

Under stengingen i vinter er også 700 meter ekstra av veien mellom Bukti og Stodi utbedret. Nå blir det åpnet hele 3,7 kilometer utbedret riksvei 36 mellom Bø og Seljord.

 

Les også

Forsiden akkurat nå