ASFALT

Asfaltbudsjettet i det nye fylket er mer enn halvert

Drastiske kutt i asfalteringen i nye Vestfold og Telemark fylke.

(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto) Foto: Peab Asfalt
5. feb. 2020 - 17:22

«Veiene i nye Vestfold og Telemark fylke vil få betydelig mindre asfalt i år enn i tidligere år.»

Det var budskapet til politikerne i Hovedutvalg for samferdsel i det nye fylket onsdag 5. februar. 

Fylkeskommunen har i 2020 i underkant av 71 millioner kroner til asfaltering og veimerking. Dette er ned fra 181 millioner samlet i Vestfold og i Telemark i 2019, skriver den nye fylkeskommunen i en pressemelding.

 

Les også

Forfallet vil øke 

– Regjeringen har sagt de vil satse på fylkesveiene. Men det vi ser er at vi knapt har penger til å tette de verste hullene, sier Arve Høiberg (A), leder for hovedutvalg for samferdsel, i meldingen.

– Vi har allerede et forfall på over tre milliarder kroner. Dette budsjettet betyr at veiene våre vil forfalle enda mer i år. Jeg utfordrer regjeringen til å vise sin vilje til å satse på fylkesveiene gjennom en solid bevilgning til fylkesveiene i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet, sier Høiberg.

Les også

Stort inntektstap 

– Det er flere årsaker til de manglende midlene til asfaltering, forklarte Gunnar Berg Treidene til politikerne. Han er direktør for Sektor for samferdsel, miljø og mobilitet i fylkeskommunen.

–  Det nye inntektssystemet har ført til en nedgang i inntektene for fylkeskommunen, og det har også tapet av Svelvik kommune gjort. Når vi samtidig har en stor økning i prisene på nye driftskontrakter, gjør totalen at vi har lite midler til asfalt, sa Treidene.  

Les også

Streng prioritering 

– Det sterkt reduserte budsjettet for asfaltering vil måtte innebære en streng prioritering, for å få mest mulig ut av begrensede midler, sa Treidene. 

– Vi forstår fra Statens vegvesen at asfalteringen reduseres også på riksveinettet, både nasjonalt og i Region sør, fortalte Treidene hovedutvalget, ifølge pressemeldingen.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.