E16 vest for Vossevangen ble lagt om da Vangstunnelen ble åpnet i desember i fjor.  Denne strekningen inngår i området Voss. (Foto: Andres Haakonsen)
E16 vest for Vossevangen ble lagt om da Vangstunnelen ble åpnet i desember i fjor.  Denne strekningen inngår i området Voss. (Foto: Andres Haakonsen)

Helt jevnt i Voss

Bare fem promille skiller de to laveste anbudene på driftskontrakten for området Voss. Det laveste er på 267,437 millioner kroner. Det er gitt av Lemminkäinen.

Opedal Drift puster Lemminkäinen i ryggen med et anbud på 268,771 mill. De øvrige anbyderne ligger heller ikke langt bak. Disse er NCC (282,8 mill.) og Mesta (288,7 mill.).

Kontraktene gjelder for perioden 1. september i år til 31. august 2019 med opsjon for Vegvesenet på et års forlengelse.

E. Opedal & Sønner fikk kontrakten forrige gang dette oppdraget ble utlyst. 1. Januar i år skiftet firmaet navn til Opedal Drift.

Området Voss omfatter kommunene Granvin, Modalen, Vaksdal og Voss, nesten hele Ulvik, deler av Kvam og Samnanger og noen få kilometer i Bergen, Lindås og Os. Alle kommunene ligger i Hordaland.

Den som får kontrakten, får ansvar for drift og vedlikehold av 167,7 km riksveg, 507,2 km fylkesveg, 38,3 km gang/sykkelveg langs riksveg og 18,7 km gang/sykkelveg langs fylkesveg.

Før Hardangerbrua ble åpnet 17. august i fjor omfatter området hele Ulvik kommune. Slik er det ikke lenger. Grensen mellom Ulvik og Ullensvang går midt i Hardangerfjorden. Det betyr at halve brua ligger i Ulvik. Vegvesenet mener det er upraktisk at en entreprenør skal ha ansvaret for brøyting og vasking av en halv bru. Hardangerbrua er derfor ikke med i området Voss.

Forsiden akkurat nå