NYHETSBREV

Gir opp Langfjordtunnelen

Langfjordforbindelsen AS i Møre og Romsdal gir opp planene om å bygge en 11 kilometer undersjøisk tunnel med 7 prosent stigning under Langfjorden.

29. okt. 2014 - 12:00

Det har vært arbeidet med planene om en tunnelforbindelse mellom Molde og Rauma kommuner (fv. 64) i årevis. Forbindelsen ville ha overflødiggjort ferjesambandet Sølsnes-Åfarnes der det i dag går to ferjer i sommerhalvåret og én ferje i vinterhalvåret.

 

For hard stigning

Styreleder Jan Petter Hammerø i Langfjordforbindelsen AS viser til et direktiv fra Vegdirektoratet som sier at ingen tunneler skal ha stigning på over 5 prosent, med mindre risiko- og sårbarhetsanalyse tilsier at større stigning kan være akseptabelt.

-En slik analyse er nå gjort av Statens vegvesen. Den fraråder en tunnel med 7 prosent stigning, sier Hammerø.

 

Alternativer finnes

Det arbeides med andre løsninger. Alternativene er toløps tunnel med 5 prosent stigning, flytebru eller hengebru. Mens den opprinnelige tunnelplanen ville kunne finansieres med bompenger uten offentlig tilskudd, vil et nytt konsept bli vesentlig dyrere og må ha offentlig tilskudd ut over egenfinansieringen. Dermed er det høyst usikkert når Langfjordforbindelsen kan bli realisert.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.