Høgenhei-tunnelen ble drevet med håndholdt boreutstyr (knematere). «Trappetrinnene» på bildet viser hver salve som er skutt under drivingen.
Høgenhei-tunnelen ble drevet med håndholdt boreutstyr (knematere). «Trappetrinnene» på bildet viser hver salve som er skutt under drivingen. (Bilde: Statens vegvesen)

Gammelt sprengstoff forsinker tunnel-åpning

Utbedringsarbeidene i Høgenheitunnelen i Bamble blir forsinket på grunn av sprengstoff fra 1962.

Slik ser det ut etter at Forsvarets hunder har funnet udetonert sprengstoff. Ledningene fører til tenneren og sprengstoffet.
Slik ser det ut etter at Forsvarets hunder har funnet udetonert sprengstoff. Ledningene fører til tenneren og sprengstoffet. Foto: Statens vegvesen

Etter planen skulle Riksveg 354 Høgenhei-tunnelen åpne for dag-trafikk fra den 19. desember. Nå er dette utsatt til slutten av januar 2017.

 - Vi er nødt til å fjerne alt det gamle sprengstoffet. Dette forsinker framdriften. Vi må først og fremst tenke på sikkerheten til de som arbeider inne i tunnelen, sier byggeleder for prosjektet Egil Grønskei.

Etter at det ble oppdaget udetonert sprengstoff under asfalten i tunnelen har hunder fra Forsvaret vært inne for å finne sprengstoffet. Disse er spesialtrenet til dette.

- Når hundene markerer sprengstoff blir stedet avmerket. Egen prosedyre for sikker fjerning av dette blir gjennomført, sier Grønskei.

Arbeidene med Høgenhei-tunnelen startet i slutten av september. Hele byggeperioden for Høgenhei-tunnelen er fram til våren 2017, og koster om lag 47 millioner kroner.

Forsiden akkurat nå