DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Fylkesvei 63 får sol- og vinddrevet mobildekning

4G skal være klart i Trollstigen fra neste år.

Trollstigen sett fra utsiktsplassen ved besøkssenteret. Turister kan nå etter planen benytte seg av mobildekning her fra 2020.
Trollstigen sett fra utsiktsplassen ved besøkssenteret. Turister kan nå etter planen benytte seg av mobildekning her fra 2020. Foto: Marianne Løvland/NTB Scanpix
AV NTB
17. juni 2019 - 08:33

Det har lenge vært etterlyst bedre mobildekning fra Trollstigen og innover i fjellet. Men fordi veistrekningen er stengt deler av året, har det vært utfordrende å få dette på plass.

– Regjeringen sørger nå for utbygging av dekning for tale og 4G i et område der tusenvis av turister ferdes om sommeren. Nødnettet vil også fungere på samme nettet, noe som vil være med på å øke beredskapen på strekningen, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) i en pressemelding.

Trollstigen er blant landets mest trafikkerte turistveier.

Det var Telia som vant anbudet Statens veivesen utlyste i fjor om utbygging av mobildekning på fylkesvei 63 fra Trollstigplatået mot Langdalen i Møre og Romsdal. For å holde nettet i gang, skal Telia benytte seg av solceller og vindturbiner.

De satser på å være i land med utbyggingen fra 2020.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.