Konseptutvalget for kryssing av Oslofjorden foreslo veiforbindelse mellom Moss og Horten, samt bru ved Hurum eller et nytt løp i Oslofjordtunnelen. Statens vegvesen og Fylkesmannen i Oslo er nå uenige. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix
Konseptutvalget for kryssing av Oslofjorden foreslo veiforbindelse mellom Moss og Horten, samt bru ved Hurum eller et nytt løp i Oslofjordtunnelen. Statens vegvesen og Fylkesmannen i Oslo er nå uenige. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix (Bilde: Statens Vegvesen)

Fylkesmann og Vegvesenet uenige om Oslofjord-kryssing

Fylkesmannen i Oslo og Akershus vil utvide Oslofjordtunnelen, da bru over Håøya kan ødelegge friluftsområder. Vegvesenet holder fast på bru.

  • Nyheter

Oslo (NTB): – Vi mener at for trafikantene er det bru som kan gi størst nytte, blant annet i form av redusert reisetid, sier Anders Jordbrekke i Statens vegvesen til NRK.

Etter at konseptutvalget for kryssing av Oslofjorden la fram sitt forslag i november i fjor, har Vegvesenet ment at alternativet med bru fra Frogn til Røyken, over Håøya, er best. Nå går fylkesmiljøvernsjef Are Hedén hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus mot Vegvesenet.

– Det blir jo som å få en motorvei over fjorden i et veldig viktig område for friluftslivet. Det vil ha stor negativ betydning i et område som nå er relativt uberørt, sier Hedén.

Han mener alternativet med å utvide Oslofjordtunnelen med et løp nummer to er bedre. I etterkant av Vegvesenets utspill har også Fylkesmannen i Buskerud sagt nei til bru. Til slutt er det regjeringen som avgjør hvordan Oslofjorden skal krysses i framtiden. (©NTB)

Forsiden akkurat nå