Forsterker kampen mot arbeidskriminalitet

Statens vegvesen og Skatteetaten øker sin felles innsats mot kriminalitet og sosial dumping innen anleggsbransjen og drift og vedlikehold av veger.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen og direktør Øivind Strømme i Skatteetatens regionavdeling signerte avtalen som skal bedre arbeidet mot arbeidsmarkedskriminalitet.
Vegdirektør Terje Moe Gustavsen og direktør Øivind Strømme i Skatteetatens regionavdeling signerte avtalen som skal bedre arbeidet mot arbeidsmarkedskriminalitet. Bilde: Kjell Bjørn Vinje
Redaksjonen Våre Veger
17. sep. 2017 - 20:59

Partene undertegnet fredag en samarbeidsavtale, som legger grunnlaget for et løpende samarbeid som forsterket og utvikler effekten av arbeidet mot arbeidsmarkedskriminalitet.

Nulltoleranse

– Vi har nulltoleranse for kriminelle forhold på våre byggeplasser og prosjekter. Vi gjør mye, men ønsker å gjøre mer for å forebygge og bekjempe kriminalitet og sosial dumping. Samarbeidet med Skatteetaten og avtalen vil gi oss bedre verktøyer i denne kampen, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Skatteetaten har tilsvarende avtaler med en rekke aktører med gode erfaringer.

– Som kontrolletat klarer vi ikke alene å få bukt med svart arbeid, avgiftsunndragelser og sosial dumping, men sammen med aktører som Statens vegvesen bidrar vi til å begrense handlingsrommet til de useriøse aktørene, sier direktør Øivind Strømme i Skatteetatens regionavdeling.

Fakta

  • Ny avtale mellom Skatteetaten og Statens vegvesen.
  • Omfattende informasjonsutveksling og samhandling for å sikre at Vegvesenets leverandører opptrer etter norsk skatte- og avgiftslovgivning.
  • Avtalen gjelder for Vegvesenets aktivitet over hele landet.
  • Virkeområder gjelder både leverandører og underleverandører.
  • Tiltakene innføres trinnvis grunnet Vegvesenets mange prosjekter.
  • Løpende informasjonsutveksling.
  • Skatteetaten skal bidra med kompetansehevingstiltak mot ansatte i Vegvesenet.
  • Samarbeidsavtalen skal synliggjøres og evalueres årlig

Informasjonsutveksling

Vegvesenet er landets største byggherre med aktivitet over hele landet. Det store volumet på prosjekter gjør det nødvendig med en trinnvis innføring av informasjonsutvekslingen.

Avtalen gjør at partene utveksler informasjon som skal sikre at Vegvesenets leverandører og underleverandører opptrer i samsvar med norsk skatte- og avgiftslovgivning. Alle leverandører må gi fullmakt som sikrer innsyn i taushetsbelagt informasjon.

Skatteetaten skal bidra med opplæring og kompetansehevning av ansatte i Statens vegvesen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.