Veidekke Hochtief ville ha over en milliard i sluttoppgjør etter bygging av Fellesprosjektet E6-Dovrebanen - nå har de blitt enige utenfor rettssalen

Glade for å få lagt saken bak seg.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Eirik Halvorsen
10. sep. 2018 - 13:50

Bane NOR, Statens vegvesen og Veidekke Hochtief har inngått forlik i tvisten om sluttoppgjøret for kontrakten om bygging av ny E6 og nytt dobbeltspor for Fellesprosjektet parsell 2 mellom Brøhaug i Akershus og Strandlykkja i Hedmark, opplyses det i en pressemelding mandag ettermiddag. 

Krevde en over en milliard

De to prosjektlederene Svein Røed og Erik Pascal Johansen, fra henholdsvis Statens vegvesen og Bane NOR, sier de er glade for å legge tvisten bak seg. 

– Vi er glade for at vi er blitt enige om et forlik. Vi jobber for å unngå slike sluttoppgjørsdiskusjoner i fremtiden. Mange store kontrakter skal ut i markedet i årene som kommer. Et godt samarbeid med entreprenørene er avgjørende for å lykkes, sier de to i meldingen. 

Svein Røed opplyser overfor veier24 at det totale kravet fra Veidekke Hochthief var på totalt 1 130 000 000 kroner. 

– Etter meklingen kom vi fram til en sum på 310 millioner kroner. Det er et beløp vi alle kunne leve med, forteller han til veier24. 

– Hvordan føles det å slippe å gå i retten?

– Det er veldig bra. Dette hadde sikkert endt opp med to runder i rettsystemet, kommenterer han.

Veidekke fornøyd

Arbeidsfellesskapet var entreprenør på en av tre parseller på strekningen, og saken etter sluttoppgjøret var berammet for Øvre Romerike tingrett denne høsten. Den blir nå altså begjært forlikt. 

– Vi er fornøyde med at denne saken nå er over og at den har funnet sin løsning utenfor rettssalen. Det er ressurskrevende med slike tvister, særlig når de trekker ut i flere år etter at arbeidene er avsluttet og prosjektet er overlevert. Vi gleder oss derfor over å kunne konsentrere all vår innsats og oppmerksomhet mot våre pågående og nye prosjekter, sier konserndirektør Øivind Larsen for Veidekke Anlegg i en melding sendt ut av selskapet. 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.