Flaskehals i Porsgrunn skal bort

Det andre oppdraget på ny fylkesveg 32 gjennom Porsgrunn er utlyst. Den som får kontrakten skal anlegge 600 meter av den nye vegen. Anbudsfristen er satt til 27. oktober.

Bildet viser rundkjøringen som skal etableres i søndre ende av den nye vegen. Her møtes fylkesveg 32 og Gimleveien.
Bildet viser rundkjøringen som skal etableres i søndre ende av den nye vegen. Her møtes fylkesveg 32 og Gimleveien. Bilde: Statens vegvesen
22. sep. 2016 - 10:23

Fylkesveg 32 gjennom Porsgrunn skal legges om over en strekning på 1 350 meter mellom Gimlevegen i sør og Augestadvegen i nord. Det andre oppdraget gjelder strekningen Gimlevegen-Dr. Munks gate.

En viktig årsak til omleggingen er Lilleelvkrysset, som har vært en flaskehals i mange år. Dette er ikke et vegkryss, det er en planovergang hvor fylkesveg 32 møter Vestfoldbanen.

- På planovergangen oppstår det ofte køer ved togpasseringer. For Vegvesenet er det viktig å bli kvitt den så fort som mulig. Når det nye dobbeltsporet mellom Larvik og Porsgrunn blir ferdig i 2018, blir det mange flere tog på denne strekningen, sier byggeleder Kari Tisjø Tveit.

Problemet blir løst ved at fylksveg 32 legges om slik at den ikke lenger krysser banen. For å få det til, må det bygges en ny bru for fylkesveg 32 over Lilleelva. Oppdraget omfatter også etablering av en rundkjøring i hver ende av av den 600 meter lange strekningen og nye gang/sykkelveger.

Den som får kontrakten får også SRO- og elektroinstallasjonene i Hovengatunnelen. Det er en 400 meter lang løsmassetunnel som inngår i det første oppdraget på fylkesveg 32.

I det andre oppdraget er det to opsjoner. Begge inneholder flere elementer. Et av dem er anlegg av en 300 meter lang belyst gangveg.

Hele den nye fylkesveg 32 gjennom Porsgrunn skal være klar for trafikk innen 1. juni 2018.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.