Den skredutsatte strekningen ved Ytterkleiva på riksvei 80 i Fauske kommune.
Den skredutsatte strekningen ved Ytterkleiva på riksvei 80 i Fauske kommune. (Foto: Finn Sverre Daniel Karlsen/Statens vegvesen)

Fire firmaer vil skredsikre innfartsåren til Bodø

Statens vegvesen har mottatt fire tilbud fra entreprenører som ønsker å skredsikre riksvei 80 ved Ytterkleiva i Fauske kommune. Arbeidet starter til høsten.

Vegvesenet skriver i en pressemelding at entreprenørene som har levert inn tilbud er:

  • Onos Ole Nordmo & Sønn
  • PK Strøm
  • Consto Anlegg nord
  • Bertelsen & Garpestad

Nå skal Vegvesenet gjennomgå tilbudene før det kan tildeles kontrakt.

– Dette er et viktig og etterlengtet skredssikringsarbeid, så vi er naturligvis svært fornøyde med å ha fått inn flere tilbud på kontrakten, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Arild Hegreberg i meldingen.

Den utlyste kontrakten er en del av veiprosjektet riksvei 80 Sandvika-Sagelva. Totalt 4,95 kilometer vei skal utbedres med slakere svinger, bredere veibane og flere skredssikringstiltak.

Det har de siste årene gått flere sørpeskred på strekningen, hvor en Mesta-ansatt tragisk mistet livet på jobb i 2021. Statens vegvesen besluttet i vinter at denne strekningen måtte utbedres, og det ble bestemt at prosjektet skulle deles i to faser for å komme raskest mulig i gang.

Oppstart til høsten

Den utlyste kontrakten er første fase i veiprosjektet, og er et rent skredssikringsarbeid. Arbeidet starter i månedsskiftet august-september, og vil foregå i Ytterkleiva ved Kistrand i Fauske kommune. 

– Målet vårt nå å få sikret området der det har gått flere sørpeskred før neste vinter, sier Hegreberg.

Les også

Forsiden akkurat nå