LUFTFART

Fire bolter manglet i panelet som løsnet på amerikansk 737 MAX 9-fly

Fire bolter manglet i panelet som løsnet på 737 MAX 9-flyet fra Alaska Airlines, ifølge USAs føderale transportmyndighet (NTSB).

En Alaska Airlines Boeing 737 Max 9 venter på inspeksjon ved flyselskapets hangar på Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn. Bildet er fra 10. januar.
En Alaska Airlines Boeing 737 Max 9 venter på inspeksjon ved flyselskapets hangar på Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn. Bildet er fra 10. januar. Foto: Lindsey Wasson
7. feb. 2024 - 07:35

Det går fram av en midlertidig rapport om hendelsen 5. januar.

Boltene skulle hindre at panelet beveget seg oppover. Veggpanelet er plassert over et hull i skroget der enkelte andre varianter av denne 737-modellen har en ekstra dør.

NTSB bemerker også at en rapport fra september 2023 viser at fem nagler var skadet i rammen rundt veggpanelet. Dette skal ha skjedd i produksjonen av flyet. For å erstatte disse naglene, var det nødvendig å ta ut boltene og fjerne veggpanelet.

– Etterforskningen fortsetter for å bringe på det rene hvilke produksjonsdokumenter som ble brukt for å autorisere åpningen og lukkingen av panelet under utbedringen av naglene, heter det i rapporten.

Hendelsen har ført til nok en omdømmekrise for produsenten Boeing. Det kan bety at den europeiske rivalen Airbus vinner markedsandeler.

Flyet fra Alaska Airlines undersøkes etter ulykken. Delen som løsnet fra flyet, er også funnet.
Les også

Flere flyselskap har funnet «løse deler» på Boeing 737 Max 9-fly

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.