ELBIL

Fikk 11,4 millioner da han sluttet på dagen av «personlige grunner»

Zaptec-ekssjef Peter Bardenfleth-Hansen fikk 11,4 millioner da han gikk på dagen i oktober i fjor.

Zaptec-boss Peter Bardenfleth-Hansen jobber nå i et elbil-selskap i London etter å ha blitt kjent med den norske investoren Christian Eidem gjennom Elon Musk, skriver DN.
Zaptec-boss Peter Bardenfleth-Hansen jobber nå i et elbil-selskap i London etter å ha blitt kjent med den norske investoren Christian Eidem gjennom Elon Musk, skriver DN. Foto: Line Owren Fotografi AS
28. feb. 2024 - 08:09

Bardenfleth-Hansen hadde bare vært toppsjef i halvannet år da han av personlige grunner valgte å forlate jobben. Det norske ladeselskapet ga utrykk for at familiesituasjonen med små barn i Danmark var årsaken.

– De nærmere vilkårene for sluttavtalen er konfidensielle,
men utgangspunktet for vederlaget er naturligvis de rettighetene han hadde som CEO i forkant av avgangen, sier styreleder Stig Christiansen til DN

Pendler til London

Ifølge næringslivsavisen gikk det bare to måneder før danske Bardenfleth-Hansen var i gang i ny jobb i elbilselskapet DG Innovate i London. 

Familiesituasjonen i Danmark er fortsatt den samme. 

Dansken sier til DN at siden jobben krever mindre tilstedeværelse enn hos Zaptech, er det enklere å kombinere den med hjemmekontor og fysisk oppmøte.

Selv uten sin tidligere danske toppsjef går Zaptec bra.

Selskapet venter en betydelig kontantstrøm-generering i 2025-2026, viser kvartalsrapporten som ble lagt frem forrige uke.

Administrerende direktør Tore Enger i Teco 2030.
Les også

Teco 2030: Har 18 anmerkninger og sliter med å betale de ansatte lønn

Vant Tech Award

«Når vi utvider vår rekkevidde utenfor nasjonale grenser, forventer vi betydelig vekst i inntekter fra eksport», skrev selskapet.

Bruttomarginen i fjerde kvartal 2023 var på 37 prosent, sammenlignet med 39 prosent foregående kvartal.

Det skjer blant annet etter de startet salgsoperasjoner i Frankrike, hvor de har blitt godt mottatt i Benelux-regionen.

Zaptec vant Teknisk Ukeblads teknologipris Norwegian Tech Award i 2015 etter at de utviklet ladekabelen, Zapcharger Portable.

Kabelen var en fullisolert galvanisk transformator, som gjorde eiere av Renaults elbil Zoe i stand til å lade i det norske IT-nettet.

– Elektrifisering er en viktig del av det grønne maritime skiftet, men det er ikke alltid tilstrekkelig, påpeker Gunvald Mortvedt i SEAM.
Les også

Hydrogenferger bygges i Norge: – Viktigere enn folk er klar over

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.