Fergen "Lifjord" trafikerer fergesambandet Lavik-Oppedal på europavei 39. Sambandet krysser Sognefjorden fra Lavik i Høyanger kommune til Ytre Oppedal i Gulen kommune.Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Fergen "Lifjord" trafikerer fergesambandet Lavik-Oppedal på europavei 39. Sambandet krysser Sognefjorden fra Lavik i Høyanger kommune til Ytre Oppedal i Gulen kommune.Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix (Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix)

Ferjefri E39 blir trolig utsatt igjen

Statens vegvesen åpner for at ferjefri E39 kan bli utsatt med ytterligere 17 år, til 2050. 

Nyheten om at Statens vegvesen legger en ny strategi for prosjektet Stoltenberg-regjeringen lanserte i 2013, ble sluppet på et seminar 5. februar, skriver Klassekampen.

– Det som uroer meg, er at når noe blir skjøvet så langt ut i tid, så har vi ingen forsikringer om at alle prosjektene kommer på plass. Da blir det bare enda en plan, sier fylkesordfører i Møre og Romsdal, Jon Aasen (Ap), til Klassekampen.

Ifølge avisen er ikke Stortinget informert om den nye strategien, men leder i transport- og kommunikasjonskomiteen, Helge Orten (H), sier til avisen at en strategiendring var nødvendig.

– Jeg kjenner ikke til hva som ligger til grunn for strategien. Så lenge de prosjektene som er mest nyttige, korter reisetiden mest, har mest trafikk og knytter sammen større arbeidsmarkeder kommer først, virker framdriftsplanen fornuftig, sier han.

(©NTB)

Forsiden akkurat nå