BRUER

Farrisbrua fikk lyspris som beste utendørsprosjekt

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge, og deles ut årlig i regi av den ideelle organisasjonen Lyskultur.

Lyssettingen av Farrisbrua er så spesiell at den stakk av med årets pris for beste utendørsbelysning.
Lyssettingen av Farrisbrua er så spesiell at den stakk av med årets pris for beste utendørsbelysning.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. nov. 2020 - 08:13

Farrisbrua på E18 ved Larvik vant prisen innenfor kategorien Beste utendørsprosjekt.

I juryens begrunnelse heter det at belysningen av Farrisbrua er utført raffinert og elegant, basert på et overbevisende grep om omdannelse av en tredimensjonal form til et todimensjonalt uttrykk.

Vis mer

– Belysningen er solid og presist utført i et område med kompleks veigeometri med liten feilmargin. God kontrast mellom kald belysning på yttersiden og de varme mellomrommene mellom søylene skaper også følelse av trygghet. Brua er subtilt lyssatt og fremstår nesten som et selvlysende element og et tiltalende landemerke, heter det i begrunnelsen.

Juryen mener dessuten at lysstyringen på brua tar hensyn til omgivelsene med slukking på nattetid.

Universitetsmuseet i Bergen – Naturhistorisk Museum, Vault tak & vegg, Sandvika-lykta, Stavanger Lysplan og Nordisk lys og fargebruk i cellekontor – Bacheloroppgave Lysdesign er de andre vinnerne av Norsk Lyspris 2020.

Harald Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg, er blant annet styreleder i Nye Veier. Han sier at arbeidsmengden er stor, men at det faglige påfyllet gjør det verdt det.
Les også

Statsbygg-sjefen brukte 128 timer i styremøter i fjor

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.