NYHETER

Får tunneloppdrag for milliarden

Fem entreprenører kjemper om oppdraget på den 5,5 km lange Hundvågtunnelen i Rogaland. Et lokalt arbeidsfellesskap ligger lavest.

Bilde: Ill. Google Maps / Elisabeth Rodrigues
25. apr. 2014 - 12:38

Det er arbeidsfellesskapet Kruse Smith Entreprenør AS og Risa AS som med et tlbud på 1,056 milliarder kroner ligger best an til å få oppdraget.

Fem entreprenører/arbeidsfellesskap leverte tilbud. Dyrest var arbeidsfellesskapet Acciona Infraestructuras og Obras Subteterraneas med 1.371 milliarder kroner.

Klagefristen er ti dager, så kan kontrakten underskrives.

Hundvågtunnelen er en 5,5 kilometer lang undersjøisk tunnel mellom Hundvåg ogGamlingen i Stavanger. En kilometer av tunnelen blir bygd av entreprenøren som bygger Eiganestunnelen.


 

To løp

Entreprenøren som får jobben med å bygge Hundvågtunnelen skal blant annet bygge 4,5 kilometer tunnel med to løp, tillsammen ni kilometer. På Buøy blir det av- og påkjøring i retning Stavanger.

Det blir langt bedre framkommelighet og miljø i Stavanger sentrum når Hundvågtunnelen står ferdig, fordi store mengder trafikk blir flyttet under bakken. Bydelen Hundvåg i Stavanger får en ny veg til byen, i tillegg til Bybrua. Sentrum av Stavanger blir avlastet, og slipper gjennomgangstrafikken mellom Hundvåg og E39.

Hundvågtunnelen er den siste store tunnelkontrakten i prosjektet Ryfast og Eiganestunnelen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.