Selger Helge Myrhaug sammen med maskinfører Svein Olav Moa Odden hos Toten Graveservice.
Selger Helge Myrhaug sammen med maskinfører Svein Olav Moa Odden hos Toten Graveservice. (Foto: Nasta)

Gravemaskiner

Europapremeiere på Toten for populær 8-tonner

Den nye 6-serien av Hitachis 8-tonnere ble vist fram for første gang på Bauma i april. Nå er den første levert til Toten Graveservice.

Åttetonns gravemaskiner er populære i Norge, og Hitachis ZX85US-5 har vært bestselgeren til Nasta AS de siste årene. Den nye 6-serien av 8-tonnerne ble vist for første gang på Hitachis stand på Bauma i april i år – men da i USB versjon. Den norske favoritten, US-versjonen (ultra-short, og uten «kongebolt»), ble lansert av Nasta på MEFA i Stavanger for en måned siden. 

Men lenge før dette hadde Anders Østvold, daglig leder i Toten Graveservice, tegnet seg for en Hitachi ZX85US-6. Entreprenøren fra Toten har totalt seks ansatte, og to Hitachi-gravere fra før. Bedriften startet enkeltmannsforetak i 2015, og ble aksjeselskap i 2017.

Ifølge den norske importøren Nasta har Hitachi ZX85US-6 en ny Euro 5-kompatibel motor som er utstyrt med EGR (for å redusere NOx-utslippene) og med dieselpartikkelfilter (for å redusere partikkelutslippene).

Common rail-systemet bidrar til optimal drift av den kraftige nye motoren på 42,4 kW. Motoren harmonerer med det velkjente hydraulikksystemet fra Hitachi.

– Maskinen kan stilles inn til å koble seg ut etter et visst antall minutter med tomgangskjøring, noe som vil bidra til å redusere drivstofforbruket betydelig», sier Helge Myrhaug, som har solgt maskinen.

Forsiden akkurat nå