MASKINER & UTSTYR

Europapremeiere på Toten for populær 8-tonner

Den nye 6-serien av Hitachis 8-tonnere ble vist fram for første gang på Bauma i april. Nå er den første levert til Toten Graveservice.

Selger Helge Myrhaug sammen med maskinfører Svein Olav Moa Odden hos Toten Graveservice.
Selger Helge Myrhaug sammen med maskinfører Svein Olav Moa Odden hos Toten Graveservice. Foto: Nasta
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. juni 2019 - 10:20

Åttetonns gravemaskiner er populære i Norge, og Hitachis ZX85US-5 har vært bestselgeren til Nasta AS de siste årene. Den nye 6-serien av 8-tonnerne ble vist for første gang på Hitachis stand på Bauma i april i år – men da i USB versjon. Den norske favoritten, US-versjonen (ultra-short, og uten «kongebolt»), ble lansert av Nasta på MEFA i Stavanger for en måned siden. 

Men lenge før dette hadde Anders Østvold, daglig leder i Toten Graveservice, tegnet seg for en Hitachi ZX85US-6. Entreprenøren fra Toten har totalt seks ansatte, og to Hitachi-gravere fra før. Bedriften startet enkeltmannsforetak i 2015, og ble aksjeselskap i 2017.

Ifølge den norske importøren Nasta har Hitachi ZX85US-6 en ny Euro 5-kompatibel motor som er utstyrt med EGR (for å redusere NOx-utslippene) og med dieselpartikkelfilter (for å redusere partikkelutslippene).

Common rail-systemet bidrar til optimal drift av den kraftige nye motoren på 42,4 kW. Motoren harmonerer med det velkjente hydraulikksystemet fra Hitachi.

– Maskinen kan stilles inn til å koble seg ut etter et visst antall minutter med tomgangskjøring, noe som vil bidra til å redusere drivstofforbruket betydelig», sier Helge Myrhaug, som har solgt maskinen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.