Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård brukte anledningen til å skryte av asfaltbransjen, og den jobben de gjør på og for norske veier. (Foto:  Jarle Skoglund)
270 asfaltmennesker fra hele landet er på plass på SAS-hotellet i Oslo under Asdaltdagen 2022. (Bilde:  )
Sonja Bjerkelund og Ronny Lillehovde fra Ålesund-entreprenøren Lillehovde Maskin AS fikk pris for Årets asfaltjobb i 2020. (Foto:  Jarle Skoglund)
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (til venstre) deler ut diplomet for Årets asfaltjobb 2021 til Veidekke Industris utleggerlag ved Kato Myholen. På bildet Kato Myrholen, Christian Finsrud, Trond Einarsrud, Per Egil Linna og Per Lristian Melsnes (Foto:  Jarle Skoglund)

Endelig ble det asfaltdag igjen - med både statsråd på plass og priser til beste asfaltlag

Klima og kontrakter er noen av temaene når 270 bransjefolk samles til Asfaltdagen i Oslo. Og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård delte ut prisene for Årets asfaltjobb!

To ganger på rad har den tradisjonelle Asfaltdagen blitt avyst på grunn av korona. Men endelig kunne leder i Norsk Asfaltforening, Robert Norbeck,  ønske velkommen til denne årlige fagdagen som har historie helt tilbake til 70-tallet. Ekstra stas var det at landets nye samferdselsminister, Jon-Ivar Nygård, var på plass.

Lover å redusere etterslepet

Han startet med å innrømme at vedlikeholdet på mange norske veier er alt for dårlig, og at det store vedlikeholdsetterslepet er bakgrunnen for at den nye regjeringen i Hurdalsplattformen har pekt ut dette som et satsingsområde for veisiden i årene som kommer.

– Der slås det fast at Regjeringen skal komme med en helhetlig og forpliktende plan for å redusere etterslepet både på riks- og fylkesveiene,  sa Nygård som også gjentok lovnaden om å gå gjennom hele organiseringen av veisektoren, med tanke på å effektivisere driften.

– Vi må se oss om etter smartere måter å jobbe på, slik at vi får mer asfalt for pengene, sa statsråden som avsluttet med å takke forsamlingen av asfaltfolk for den jobben de gjør.

Delte ut to asfaltpriser

Jon-Ivar Nygård hadde også fått æren av å dele ut prisen for Årets asfaltjobb.

Og siden fjorårets arrangement ble avlyst, var det både prisen for 2020 og 2021 som ble delt ut.

2020-prisen gikk til Veidekke Industri sitt utleggerlag ved Kato Myrholen, som fikk prisen for forbilledlig planlegging, drift, kvalitet og sikker og trygg utførelse på anleggene på riksvei 3 i Østerdalen.

Prisen for Årets asfaltjobb 2021 gikk til Ålesund-bedriften Lillehovde Maskin og deres leggelag ved Ronny Lillehovde. De er en lokal aktør som utfører mindre jobber i privatmarkedet, men har utmerket seg  gjennom å være løsningsorientert og levere godt håndverksarbeid, heter det i begrunnelsen.

Les også

Forsiden akkurat nå