PROSJEKTER

Elektrojobben i Harstadåstunnelen er utlyst

Det er klart for elektroinstallasjoner i den 1 407 meter lange Harstadåstunnelen. De som vil ha jobben, må regne ferdig innen 15. juni.

Fra arbeidene i Harstadåstunnelen i vinter, som det spanske firmaet Aldesa har hovedentreprisen på.
Fra arbeidene i Harstadåstunnelen i vinter, som det spanske firmaet Aldesa har hovedentreprisen på. Foto: Erik Jenssen
14. mai 2018 - 01:07

Harstadåstunnelen er det største delprosjektet i Harstadpakken, som er kostnadsberegnet til 1,6 milliarder 2016-kroner. Tunnelen drives av det spanske firmaet Aldesa. Gjennomslaget skjedde i oktober i fjor.

Harstadåstunnelen er markert med stiplet linje. De som vil ha elektromontasjen i tunnelen, må gi anbud innen 15. juni. <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Harstadåstunnelen er markert med stiplet linje. De som vil ha elektromontasjen i tunnelen, må gi anbud innen 15. juni. Foto:  Statens vegvesen

Elektrojobben omfatter blant annet levering og montering av 2,6 km kabelstiger, 27 km el-kabler, 230 lysarmaturer i tunnel og 23 lysmaster med armaturer på veg i dagen.

Videre skal det leveres og monteres 14 vifter, 56 ledelys, 6 nødkiosker, 12 nødskap, 30 gjennomlyste skilt, SRO-anlegg med lokal PLS-styring og kommunikasjon til VTS, 10 km fiber- og telekabler for signal, kommunikasjon og ITV og 3,5 coax-kabler for DAB+ og nødnett.

Innen 2. september 2019 må jobben være gjort. Senere på høsten samme år blir tunnelen åpnet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.