Gjennomslagssalven fra løp A i nordgående tunnel i Bjørnegårdtunnelen er avfyrt, og anleggsfolk og inviterte gjester var på plass på røysa. (Bilde:  NCC)
Søren Bekkhus fra NCC fikk det ærefulle oppdraget av å fyre gjennomslagssalven. (Bilde:  NCC)
Slik blir det seende ut når tunnelen står ferdig i 2020. (Bilde: Statens vegvesen)

E16-gjennomslag i Sandvika

I går smalt salva som markerte gjennomslag i det nordgående tunnelløpet på Bjørnegårdtunnelen i Sandvika. Tunnelen er en del av E16 prosjektet Sandvika - Wøyen, som etter planen skal stå ferdig i 2020.

Det var en stor dag for prosjektet i Sandvika, gjennomslagssalven fra løp A i nordgående tunnel ble fyrt av. Byggherre Statens vegvesen hadde invitert flere involverte parter til salven som gikk av kl 11.30, mandag 31. oktober.

 

Æresalven for tunnelveteran

Det var Søren Bekkhus fra NCC som fikk det ærefulle oppdraget av å fyre gjennomslagssalven. Bekkhus har vært ansatt i NCC i 25 år, og har hele 50 års erfaring fra anleggsbransjen. –Det skal godt gjøres å være mer kvalifisert enn dette, sa anleggsleder for tunnel i NCC, Torgeir Bergesen. –Søren har vært, og er fortsatt, en inspirasjon for alle på prosjektet, og det gir en ekstra trygghet i å ha han med i dette krevende prosjektet. 

Salven som gikk av i dag var en 3 meterssalve på til sammen 267,2 kilo. Det er sprengt ut mer enn 3000 meter tunnel på prosjektet, og det gjenstår enda noe tunnelarbeid. Nå gjenstår det rundt 100 meter igjen av løp B før man fyrer av gjennomslagssalven der også.

 

Stor markering av gjennomslaget

Det var 75 stykker nede i tunnelen under gjennomslagssalven, blant annet varaordfører Ole Kristian Udnes fra Bærum kommune, rådmann Erik Kjeldstadli og kommunaldirektør Arthur Wøhni.

Etter selve salven var det kaffe- og kakefest. Prosjektleder fra Statens vegvesen May Bente Hiim Sindre takket for et godt samarbeid med NCC og ga en situasjonsrapport på hvordan man lå an i tunnelen og hva som var blitt gjort. Varaordfører Ole Kristian Udnes ønsket å gratulere med milepælen, og poengterte samtidig viktigheten av denne tunnelen og framtidige samferdselsprosjekter i forbindelse med E18. 

Forsiden akkurat nå