Dette er MF "Hornstind" som ble levert fra Fiskerstrand Verft i Sula tidligere i år. Den går i sambandet Horn-Andalsvåg i minst et år til.
Dette er MF "Hornstind" som ble levert fra Fiskerstrand Verft i Sula tidligere i år. Den går i sambandet Horn-Andalsvåg i minst et år til. (Fiskerstrand)

Drift av fire fergesamband i Nordland er utlyst

25. januar er frist for å gi anbud på drift av fire fergesamband på Helgelandskysten. Tre av dem inngår i en pakke. Kontraktene skal gjelde i tre år.

De fiire sambandene er Holm-Vennesund og Horn-Andalsvåg på fylkesveg 17 og Horn-Igerøy og Igerøy-Tjøtta på fylkesveg 839. De tre siste inngår i pakken.

Begge kontraktene gjelder fra 1. januar 2019.

Inntil videre er det Torghatten Trafikkselskap som driver alle fire sambandene.

Når drift av fergesamband utlyses i disse dager, dreier det seg vanligvis om atskillig lengre kontraktsperioder enn tre år. Årsaken til at periodene er så korte denne gangen, er at Vegvesenet planlegger skjerpete miljøkrav neste gang drift av de fire sambandene lyses ut.

Holm-Vennesund betjenes nå av MF "Lysingen" som har plass til 60 PBE og 192 passasjerer.

Horn-Andalsvåg er et langt samband. Det betjenes av MF "Tjella" og MF "Hornstind". Den første har en kapasitet på 25 PBE og 156 passasjerer, den andre tar 60 PBE og 245 passasjerer.

Sambandene Horn-Igerøy og Igerøy-Tjøtta har liten trafikk. Begge betjenes av MF "Torgtind" som har plass til 50 PBE og 200 passasjerer.

Forsiden akkurat nå