PROSJEKTER

Disse tre går videre i konkurransen om E16 Bjørum-Skaret

Etter nøye gjennomgang har Statens vegvesen nå bestemt hvilke tre som går videre i konkurransen om å bygge nye E16 fra Bjørum i Bærum til Skaret i Hole kommune.

kart
kart Ill: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. mai 2020 - 11:54

– Vi har brukt den siste tiden til å gå nøye gjennom forespørslene som kom inn, og sitter nå igjen med tre som får anledning til å konkurrere om kontrakten, forteller prosjektleder May Bente Hiim Sindre.

Følgende entreprenører er utvalgt til å gå videre i konkurransen om totalentreprisen er:

  • AF Gruppen sammen med rådgiver Norconsult
  • Skanska sammen med rådgiver Aas-Jakobsen
  • Implenia sammen med rådgiver Multiconsult

 

Vis mer

Fire entreprenører meldte sin interesse for å delta i konkurransen, men det var forutsatt at Statens vegvesen skulle velge ut kun tre som får legge inn tilbud. Den fjerde entreprenøren, arbeidsfellesskapet Salini Ipregilo / Impresa Pizzarotti sammen med rådgiver ÅF, var også kvalifisert.

– Ut fra de fire forespørslene vi fikk inn, går vi nå videre med de tre vi vurderer som best kvalifiserte for denne jobben, forteller prosjektlederen.

Kvalifikasjon- og utvelgelsesprosessen havnet midt i koronautbruddet. Statens vegvesen arbeider for at smittesituasjonen skal gi minimalt med forsinkelser.

– Vi arbeider for å kunne signere kontrakt den første uka i november 2020, sier Hiim Sindre.

Deler av den mobile støpe- og forskalingsvogna kjent som «Drammensvogna» skal brukes på ei E6-bru i Trøndelag når den nå er ferdig med innsatsen på E16 ved Sollihøgda.
Les også

Nå er bruene støpt ferdig på ny E16 over Sollihøgda

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.