Tre norske og to utenlandske entreprenører kjemper om den første store Rogfast-kontrakten.
Tre norske og to utenlandske entreprenører kjemper om den første store Rogfast-kontrakten. (Illustrasjon: Statens vegvesen / Norconsult)

Fem entreprenører kjemper om den første store Rogfast-kontrakten

Tre norske og to utenlandske har meldt seg.

Det ble klart etter at fristen gikk ut onsdag. 

Dette er den største og mest krevende kontrakten på prosjektet, og den har en verdi på mellom 3 og 3,5 milliarder kroner. 

Av disse fem, skal minimum tre av dem levere tilbud. Anskaffelsen er en prekvalifisering med forhandlinger. Dette vil foregå i første halvdel av 2019.

– Vi tar sikte på å tildele kontrakten rett over sommeren neste år, forteller prosjektleder Tor Geir Espedal til veier24. 

Han er godt fornøyd med lista over dem som har søkt prekvalifisering. 

Disse har meldt seg: 

Implenia AS og Stangeland Maskin AS

Marti Tunnel AG

PNC Norge AS

Salini Impregilo S.p.A.

Skanska Norge AS

– Der er det mange gode og kjente entreprenører. Vi ser frem til å få med oss i hvert fall noen av dem videre, kommenterer han. 

På tilbudsbefaringen som ble avholdt på Kvitsøy i midten av oktober møtte i alt 40 personer fra 13 forskjellige entreprenører. 

Veier24 fikk da opplyst at Implenia/Stangeland, Marti Norge, Skanska Norge, PNC Norge og AF var de største aktørene tilstede.

AF er altså den eneste av de store norske som ikke har bedt om å bli prekvalifisert.

Omfattende jobb

– Teknisk er dette den av tre kontrakter med størst utfordringer, også med logistikken. Det skal produseres store mengder betong, for eksempel skal det monteres 340.000 kvadratmeter med vegg- og takelement, sa Espedal da kontrakten ble kunngjort tidligere i høst. 

Det skal sprenges 20,6 kilometer tunnel, bygges 4,5 kilometer vei og fem nye bruer på Kvitsøy. I tillegg skal det sprenges to ventilasjonssjakter som begge er 10 meter i diameter og som skal 250 meter ned til begge løpene under Kvitsøy.

Totalkostnaden på hele Rogfast-prosjektet er estimert til 16,8 milliarder kroner. 

LES OGSÅ: 13 entreprenører deltok på tilbudsbefaring på den første store Rogfast-kontrakten

Forsiden akkurat nå