E6 KVITHAMMAR-ÅSEN

Det går raskt unna i E6-tunnelene fra Kvithammar til Åsen

Inndrift på 170 meter pr uke på det meste.

Skanning med totalstasjon og pigging inne i Åstunnelen.
Skanning med totalstasjon og pigging inne i Åstunnelen. Foto: Nye Veier
18. okt. 2023 - 08:17

Nye Veier melder på sin Facebook-side Nye Veier E6 Trøndelag at det er svært god framdrift i byggingen av nye E6 Kvithammar-Åsen.

Pr. 9. oktober var 70 prosent av total tunnellengde i prosjektet ferdig drevet.

Nye Veier har nå anleggsvirksomhet i gang i fire av fem tunneler. Den femte og unntaket er Grubbåstunnelen, men det er prosjektets korteste tunnel på rundt 300 meter.

I Ramshåmmårtunnelen har anlegget i den siste perioden vært oppe i en inndrift på 170 meter per uke. Det er ny rekord i prosjektet.

Inndriften i Åstunnelen har passert Vangsmyra. Her har Hæhre Entreprenør drevet 3213 meter tunnel, fordelt på to løp. Det er 76 prosent av tunnelens lengde.

– Vi er svært fornøyd med den gode framdriften på ny E6 fra Kvithammar til Åsen. Dette skyldes et godt planlagt prosjekt, et effektivt samarbeid med Hæhre og ikke minst gode driveforhold i tunnelene, sier teknisk ansvarlig i Nye Veier, Kari Charlotte Sellgren, på selskapets side.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.