BRUER

Denne E6-brua i Levanger skal stenges til midten av september

Statens vegvesen skal utføre vedlikehold av E6 Hotran bru ved Fiborgtangen i Levanger kommune, og må stenge den fra 9. juni til midten av september.

E6 Hotran bru blir stengt i om lag tre måneder på grunn av bruvedlikehold. I denne perioden skal flere omfattende oppgaver utføres.
E6 Hotran bru blir stengt i om lag tre måneder på grunn av bruvedlikehold. I denne perioden skal flere omfattende oppgaver utføres. Foto: Statens vegvesen
2. juni 2022 - 11:46

Hotran bru stod ferdig i 1974, og ved jevne mellomrom er det nødvendig med litt større utbedringer. Arbeidet som Statens vegvesen nå skal utføre gjør vi for å sikre at brua fortsatt skal være trygg og sikker for alle trafikanter.

Skal gi brua lengre levetid

I de om lag tre månedene brua blir stengt, er det flere omfattende oppgaver som skal utføres.

– Vi skal fjerne asfaltdekke på brua og legge ny membran og nytt asfaltdekke. Bakvegg på begge landkarene skal flyttes lengre bak for å få plass til bredere fuger. Det skal monteres nye sluk, og deler av rekkverket skal demonteres og skiftes ut med nytt rekkverk. I tillegg skal vi utføre mekanisk reparasjon av betong på brua, forklarer Idar Buknotten som er byggeleder for bruvedlikehold i Statens vegvesen.

 

Omkjøring via gamle E6

Mens bruvedlikeholdet pågår, vil det blir omkjøring via fylkesveg 6818 (gamle E6 ved Fiborgtangen).

Her blir fartsgrensen 50 og 60 km/t, og Statens vegvesen oppfordrer alle trafikanter til å følge skiltingen og vise hensyn til andre trafikanter mens det er omkjøring.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.