MASKINER & UTSTYR

Den første Cat 14 veihøvelen er blitt solgt i Norge

Norsk Stein på Tau har fått overlevert ny Cat 14 veihøvel fra Pon Equipment. Dette er den første Cat 14 veihøvelen solgt i Norge

Cat 14 i aksjon.
Cat 14 i aksjon. Foto: Pon Equipment
1. nov. 2023 - 11:43

Simen Hansen, vedlikeholdsleder for maskiner hos Norsk Stein avdeling Tau, sier han er godt fornøyd med overleveringen av ny Cat 14. Den nye veihøvelen er en høvel i mining-klassen, dimensjonert for maskinene som brukes i steinbruddet.

Det skriver Cat i en pressemelding.

Hansen forteller at denne maskinen faller inn i en rekke av Cat- maskiner levert fra Pon Equipment. Hittil i år har graverne Cat 330 og Cat 352 og to stk. Cat 777 har blitt levert til Norsk Stein på Jelsa og en Cat 777 på Tau.

Cat Grader bits 2 er et slitestålsystem som er svært slitesterkt, der de enkelte bits’ene er utskiftbare. Foto: Pon Equipment

Key account manager Per Olav Listou hos Pon Equipment sier han syns det er gøy å ha solgt den første Cat 14 veihøvelen i Norge. Han forteller at veihøvelen er utrustet med en rekke teknologiløsninger som bidrar til optimal drift. Blant disse nevner Listou løsninger som Cat joystick-system med alle maskinenes styringsfunksjoner i høyre og venstre joystick, Cat Grade control X-slope som hjelper å holde riktig fall på veibanen, Cat akkumulatorsystem på bladløft som kompenserer for fastsittende objekt i veikroppen og leddstyring med full autokontroll.

Skjæret på maskinen er 4,9 meter bredt og utstyrt med Cat Grader bits 2.

–  Cat Grader bits 2 er et slitestålsystem som er svært slitesterkt, der de enkelte bits’ene er utskiftbare og kan enkelt tilpasses jobben maskinen skal utføre, sier Listou.

– Cat 14 veihøvler går vanligvis sammen med de største dumperne, og dette kan gjøre veibanene svært harde, forklarer Listou. Han forklarer at tyngde og balanse på høvelen er viktig for å få et godt resultat. Videre beskriver han at Cat 14 veihøvel har fabrikkmontert motvekt foran og fabrikkmontert ripper bak som brukes til å rive opp harde veibaner.

Cat 14 veihøvel er utrustet med Caterpillars miljøvennlige Cat C13 steg V motor, og 289
hestekrefter. Viktig for miljøet er også teknologiløsninger som bidrar til solide og trygge
veier, og som bidrar til at man holder høy produksjon. Listou poengterer at ved å produsere flest mulig tonn per liter drivstoff, så holder man CO2-utslipp og også kostnader nede.

– Norsk Stein har fokus på langsiktige bærekraftige løsninger, sier Simen Hansen.

Key account for mining segmentet i Rogaland, Rune Bilstad sier at med Pon fullserviceavtale i bunnen vil maskinen ha et godt liv på Tau, han forteller at en slik serviceavtale gir forutsigbar drift og maksimal oppetid på maskinen. Bilstad og Listou ser fram til å følge med på hvordan den nye veihøvelen hos Norsk Stein bidrar til forbedrede sykluser på anlegget.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.