Sundklakkstraumen bru i Lofoten har fått så store skader at betongen må rehabiliteres. Consolvo leder kampen om det oppdraget. (Foto: Google)
Sundklakkstraumen bru i Lofoten har fått så store skader at betongen må rehabiliteres. Consolvo leder kampen om det oppdraget. (Foto: Google)

Consolvo leder i Lofoten

Fem entreprenører har meldt sin interesse for å rehabilitere Sundklakkstraumen bru i Lofoten. Consolvo fra Lier vil ha 20,159 millioner kroner for jobben. Det gir en relativt klar ledelse.

Betongrenovering Rehab fra Narvik ligger nest lavest med 22,048 mill.

De øvrige anbyderne er Entreprenørservice fra Bærum (22,299 mill.), BMO Entreprenør fra Kongsberg (24,753 mill.) og Smørholm fra Eide på Nordmøre (29,061 mill.)

Sundklakkstraumen bru ligger på E 10. Den forbinder Gimsøya og Vestvågøya. Det er en 271 meter lang fritt frambygg-bru med et 90 meter langt hovedspenn.

Brua ble åpnet i 1976. Som mange andre bruer fra den tiden, har den blitt utsatt for kloridinntrenging. Nå skal skadet betong meisles bort og betongoverflatene over hele brua skal få katodisk beskyttelse.

Betong som blir fjernet erstattes med sprøytebetong. Deretter blir betongoverflatene over hele brua dekket med et nett av titan som vil fungere som anode. Utenpå nettet legges et 2,5 cm tykt lang med sprøytebetong. Aller ytterst legges en flytende membran. Overflatene som skal beskyttes dekker et areal på 3 893 kvm.

Den som får kontrakten, får ansvar for drift av anlegget for katodisk beskyttelse i 10 år. Vegvesenet har opsjon på forlengelse i ytterligere 10 år.

Oppdraget omfatter også utskifting av brurekkverket. Det er nødvendig på grunn av store skader på stolpeinnfestingene som følge av frostsprenging. Til sammen 574 meter rekkverk skal skiftes ut.

Innen 31. oktober 2015 må jobben være fullført. Den romslige fristen skyldes at arbeidet bare kan utføres i perioden mai-oktober. Resten av året er det for kaldt til å legge på sprøytebetong.

 

Forsiden akkurat nå