NYHETER

Bybane over ny Sotra-bru nedstemt

Samferdselsutvalget i Hordaland sier nei til at en ny Sotrabru skal dimensjoneres for bybanen.

21. aug. 2014 - 11:18

Med minst mulig flertall bestående av Høyre, FrP og KrF, stemte samferdselsutvalget i Hordaland fylkeskommune ned forslaget om at den nye brua til Sotra skal dimensjoneres for en forlengelse av bybanen til Straume.

Samferdselutvalget støtter dermed innstillingen fra fylkesrådsmannen i saken, som innebærer at de heller går inn for å bygge en egen bru når bybanen skal forlenges til Sotra. Det vil i så fall bety en tredje bru over sundet som forbinder Bergen kommune og Fjell kommune.

En analyse gjennomført av Statens vegvesen viser at en slik dimensjonering vil bli vesentlig dyrere enn merkostanden på 300 - 400 millioner kroner som tidligere er skissert.

-Skal en tilrettelegging for bybane gjennomføres må bybanen etableres få år etter at Sotrasambandet åpner. På bakgrunn av at det er lite trolig at det blir bygd bybane til Straume før 2030, konkluderer fylkesrådmannen som mener det ikke vil være lønnsomt å investere for bybane på dette stadiet. En bybane kan alternativt bli lagt på en egen bru, mener fylkesmannen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.