FUSJON

Brødrene Dahl og Optimera  samles i ett konsern, men forblir selvstendige enheter

Asbjørn Vennebo skal lede det nye storkonsernet.

Asbjørn Vennebo blir CEO i Dahl Optimera Norge og Brødrene Dahl.
Asbjørn Vennebo blir CEO i Dahl Optimera Norge og Brødrene Dahl. Foto: Optimera
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
15. nov. 2019 - 14:25

Begge selskapene er eid av franske Saint-Gobain, om mens Brødrene Dahl er en av Norges ledende VVS-grossister er Optimera en stor aktør innen distribusjon og salg av byggevarer.

Det nye konsernet Dahl Optimera Norge vil ha en samlet omsetning vil bli på over 19 milliarder kroner, og vil omfatte over 3300 ansatte.

– Brødrene Dahl og Optimera er suksessrike virksomheter. Sammenslåingen er derfor mellom to likeverdige selskaper, skriver David Molho, CEO Nordic & Baltic i Saint-Gobain og styreleder i både Brødrene Dahl og Optimera.

– Vårt mål er å styrke og videreutvikle selskapenes sterke posisjoner gjennom å tilpasse virksomhetene til en mer krevende konkurransesituasjon etter en rekke gode år. Dette skal blant annet skje ved å utnytte det beste av deres kompetanse, og bli enda mer effektive og bærekraftige, skriver Molho.

Solenergien som produseres hos Asko Vestby, går til å forsyne 58 ladepunkter for tunge kjøretøy og til å holde 20 minusgrader på frys. Selskapet har selv utviklet ladesystemet der en ladekabel blir vinsjet ned før den kobles til lastebilen. Det er også sprinkleranlegg på «jernarmen».
Les også

Dette er de ti største solcelleanleggene på norske bygg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.