BRUER

Brevikbrua skal forsterkes og males: Skien-firma leder klart i konkurransen

Fire entreprenører har gitt tilbud på denne jobben.

Brevikbrua i Telemark har vært et landemerke siden den sto ferdig. Nå skal den forsterkes.
Brevikbrua i Telemark har vært et landemerke siden den sto ferdig. Nå skal den forsterkes. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen/NTB scanpix
11. aug. 2020 - 05:58

I slutten av juni lyste Vegvesenet ut et oppdrag om å forsterke, overflatebehandle og vedlikeholde Brevikbrua i Telemark.

Ved tilbudsfristens utløp hadde fire firmaer gitt tilbud på jobben, og prisene ser slik ut:

Entreprenør Tilbudssum i kr. eks. mva.
Trescon 19.921.998
Consolvo 26.218.404
Uniprotect 26.423.268
BMO Entreprenør 36.158.992

NB: Tilbudene skal kontrollregnes og evalueres før noe er avgjort.

Brua var stengt for oppgradering i drøyt et år i 2014 og 2015. Da ble det en omfattende rehabilitering etter at det ble oppdaget rust i wiretrådene i hengekablene. Kostnaden var 69 millioner kroner.

I fjor sommer ble Brevikbrua begrenset til enveistrafikk i en perioden da det ble oppdaget at pendellageret på brua var skadet. Det ble reparert.

Nå har Vegvesenet kommet til at brua ikke tilfredsstiller kravene for den såkalte bruksklasse 10/60 (10 tonn aksellast og 60 tonn totalvekt). Den nye forsterkningen skal bringe brua opp i riktig bruksklasse.

Entreprenøren skal være ferdig med selve forsterkningsjobben før 1. desember i år. Frist for å bli ferdig med hele oppdraget er 31. oktober 2021. Det er ikke lagt opp til anleggsarbeid i månedene fra og med desember i år til og med mars neste år.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.