BRUER

Brattørbrua ble raskere reparert enn Vegvesenet fryktet

Brattørbrua i Trondheim er en av landets to rullebruer. Hjulene som overbygningen ruller på når den åpnes, kan ses oppå betongkonstruksjonene.
Brattørbrua i Trondheim er en av landets to rullebruer. Hjulene som overbygningen ruller på når den åpnes, kan ses oppå betongkonstruksjonene. Foto: Anders Haakonsen
7. feb. 2019 - 15:24

Vegvesenet fryktet at Brattørbrua i Trondheim ville bli stengt i flere uker. Men nå åpner den igjen etter å ha vært stengt i bare to uker.

Det var 25. januar i år at brua ble stengt. Årsaken til stengningen er at den ene bruklaffen kom ut av hjulsporene da brua skulle lukkes om kvelden. Bruklaffen ble forsøkt dyttet på plass med en hjullaster, noe som kan ha forårsaket skader som oppstod.

– Brattørbrua vil være stengt for biltrafikk i flere uker, men vi håper å åpne for gangtrafikk litt før, sa seksjonsleder i bru- og fergekaiseksjonen i Vegvesenet region midt, Arild Christensen til lokale media den gangen.

-- Vi fryktet at vi ville trenge nye deler, men det viste seg at vi fikk reparert delene, sier Christensen til veier24.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.