Ambulanse venter på 32 busspassasjerer som skal komme med båt fra Gudvangtunnelen hvor bussen de var i stod i brann. Det er ikke meldt om skadde, men flere biler står inne i tunnelen. Foto: Arne Veum / NTB scanpix
Ambulanse venter på 32 busspassasjerer som skal komme med båt fra Gudvangtunnelen hvor bussen de var i stod i brann. Det er ikke meldt om skadde, men flere biler står inne i tunnelen. Foto: Arne Veum / NTB scanpix (Bilde: Veum, Arne)

Brannen slukket - minst èn skadd

Brannen i bussen i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane er slukket.  Minst én person er meldt skadd. Skadeomfanget er ukjent, melder politiet i Sogn og Fjordane.

  • Nyheter

Gudvangen (NTB): Det opplyser 110-sentralen på Twitter snaut to timer etter at den første meldingen om at en buss med minst 32 personer om bord sto i brann rundt 500 meter inn i tunnelen.

Brannvesenet driver etterslukking, og det pågår fortsatt en større aksjon for å berge ut folk som antas å være i tunnelen. De som ikke er gjort rede for, skal befinne seg et godt stykke fra bussen som brant.

Turistbrussen står ifølge Vegvesenet 500 meter inni tunnelen. Brannen kan ha spredd seg til flere kjøretøy.

 

Krisestab

Statens vegvesen opprettet raskt krisestab etter turistbussbrannen i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane.

– Vi jobber nå med å skaffe oss oversikt over situasjonen, og flere av våre folk er på vei til ulykkesstedet for å bistå i arbeidet, sier avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i veiavdelingen Sogn og Fjordane.

E16 er stengt på begge sider av tunnelen, og Flenjatunnelen er også stengt, etter at en turistbuss begynte å brenne i Gudvangatunnelen tirsdag ettermiddag.(©NTB)

Forsiden akkurat nå