På bildet fra venstre Chase He (HR-director i Caterpillar Xuzhou), Jarle Kleppan (salgsdirektør i Pon Equipment AS), Roger Kjenås (Daglig Leder i Isachsen Maskin), Frank Ole Sørensen (Daglig leder i Hæhre Maskinutleie), Pål Brandvold (Storkundeansvarlig i Pon Equipment AS), Arthur Liu (Operations Manager i Caterpillar Xuzhou) (Bilde:  )
Linda Lie (NPI Program Manager), Arthur Liu (Operations Manager i Caterpillar Xuzhou), Pål Brandvold (Storkundeansvarlig i Pon Equipment AS), Frank Ole Sørensen (Daglig leder i Hæhre Maskinutleie), Roger Kjenås (Daglig Leder i Isachsen Maskin), Jarle Kleppan (salgsdirektør i Pon Equipment AS), Chase He (HR-director i Caterpillar Xuzhou) (Bilde:  )

BetonmastHæhre kjøper et 20-talls Cat-maskiner

BetonmastHæhre-selskapene Hæhre Entreprenør og Isachsen Anlegg har inngått intensjonsavtale med Pon Equipment AS om kjøp av et 20-talls Cat-maskiner.

Avtalen ble inngått i forbindelse med et besøk på Caterpillar-fabrikken Xuzhou i Kina og består av i hovedsak gravemaskiner, hjullastere og dosere som skal i jobb for Isachsen Maskin og Hæhre Maskinutleie.

Som et resultat av flytting av Caterpillars produksjon fra Belgia vil Caterpillar levere sine maskiner fra andre deler av verden. Kina skal nå produsere gravemaskinene 374F og 390F for det europeiske markedet.

 

-Cat-kvalitet også fra Kina

-Hæhre har, fra tidligere, i bestilling fire av 95-tonneren, 390F, så vi fant det helt naturlig å ta turen ned for å få bekreftet Pon sin forsikring om at disse leverer samme kvalitet som hvilken som helst annen Cat-fabrikk i verden. Dette har vi absolutt fått bekreftet og vi har ingen betenkeligheter med å fortsatt ha en stor del av flåten bestående av Cat-maskiner også i framtiden, selv om noen modeller er produsert på kinesiske fabrikker. Her er det uten tvil kvalitet i alle ledd, avslutter Daglig leder i Hæhre Maskinutleie, Frank Ole Sørensen.

Økning av flåten

Intensjonsavtalen omhandler både utskifting av eksisterende maskiner, samt økning av flåten, da selskapet er i stadig vekst. Selskapene må ha en best mulig miljøprofil og man er da helt avhengig av å fornye maskinparken for å få tilgang på maskiner med siste og beste teknologi med lavest mulig utslipp på markedet.

-Det var nyttig å kunne kombinere inngåelsen av denne avtalen med et besøk på en av Caterpillars fabrikker i Kina, da maskiner produsert i Kina fort kan bli en realitet i fremtiden også for Isachsen, sier daglig leder i Isachsen Maskin, Roger Kjenås.

-Jeg må innrømme at jeg har fått en veldig positiv opplevelse av besøket og er helt trygg på at dette holder samme kvalitet som Cat maskiner produsert i andre deler av verden, bekrefter Kjenås.

Beste Cat-fabrikken

-Vi i Pon er naturlig nok meget fornøyd med avtalen. Det er helt avgjørende for oss å være en sentral aktør i markedet, spesielt med den store satsingen innen samferdsel som vi nå står overfor, samtidig som det er generelt høy aktivitet i markedet, sier storkundeansvarlig i Pon, Pål Brandvold.

Xuzhou fabrikken i Kina er den største gravemaskinfabrikken til Caterpillar.  Fabrikken ble kåret til den beste Cat-fabrikken i 2013 og 2016. Den har eksistert siden 1994, med hovedsaklig produksjon av gravemaskiner og gravemaskinunderstell.

Forsiden akkurat nå