Befolkningen delt om bilpolitikk i byene

Et flertall på 55 prosent er helt eller delvis enige i at det bør innføres restriksjoner for å få ned bilmengden i byene. 44 prosent står på motsatt side.

OSLO 20060522: Trafikken på Mosseveien inn mot hovedstaden gikk omtrent som vanlig mandag morgen, til tross for at mange som vanligvis tar de streikerammede fergene mellom Nesodden og Oslo trolig brukte bilen til jobb.
Foto: Erik Johansen / SCANPIX .
OSLO 20060522: Trafikken på Mosseveien inn mot hovedstaden gikk omtrent som vanlig mandag morgen, til tross for at mange som vanligvis tar de streikerammede fergene mellom Nesodden og Oslo trolig brukte bilen til jobb. Foto: Erik Johansen / SCANPIX . Bilde: Erik Johansen / SCANPIX .
NTB
4. sep. 2017 - 08:05

Tallene kommer i en meningsmåling Norstat har gjort for NRK.

22 prosent av de spurte svarer at de er helt enig i at «det bør innføres restriksjoner som gjør at antall privatbiler i norske byer går ned». 20 prosent er helt uenig i dette.

Samtidig svarer 33 prosent at de er delvis enig i at det bør innføres slike restriksjoner, mens 24 prosent er delvis uenige.

I Oslo har miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) allerede startet arbeidet for å få ned antall biler. Hun er fornøyd med resultatet av meningsmålingen.

– Det er helt fantastisk. Samtidig er det ikke så rart at folk ønsker seg bedre byer med god luft, mindre biler og tryggere skoleveier, sier hun.

Samferdselsminister og Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen ønsker seg også færre biler i byene. Han tror imidlertid ikke at strengere restriksjoner er veien å gå.

– Vi er veldig opptatt av å satse på kollektivtransport i byene. Da tror vi folk kan lokkes ut av bilene. Men å piske dem ut, det ødelegger hverdagen til folk. Det du må hjelpe dem med, er et bedre kollektivtilbud som de velger å bruke fordi de sparer tid på det, sier han.  (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.