Åpnet ny fabrikk på 75-årsdagen

Åpnet ny fabrikk på 75-årsdagen

Lemminkaninens avdeling i Tønsberg feiret sitt 75-årsjubileum med å åpne en helt ny asfaltfabrikk ved Freste pukkverk.

- Vi er glade for å kunne åpne den nye asfaltfabrikken i Tønsberg, og spesielt morsomt er det at åpningen skjedde samme dag som avdelingen feiret sitt 75-årsjubileum. Lemminkäinen har en stolt historie i Vestfold. Med den nye fabrikken legger vi til rette for vekst og solid betjening av våre kunder i fylket i mange år framover, sier Jan Øyri, adm. direktør i Lemminkäinen Norge.

Asfaltfabrikken er bygget på Freste pukkverk utenfor Tønsberg, som eies av Martin Haraldstad AS. Fabrikken har kapasitet til å produsere 199 tonn asfalt i timen, og har en silokapasitet på 450 tonn.  - Den gamle fabrikken har vært i tjenesten siden 1989, og var klar for utskifting. Vi ser fram til å ta i bruk den nye fabrikken. I tillegg til produksjon av vanlig asfalt er fabrikken også rigget for produksjon av lavtemperaturasfalt, og er bygget med gjenbruksanlegg. Vi produserer i økende grad lavtemperaturasfalt, og med gjenbruk av gammel asfalt, noe som er positivt i et miljøperspektiv, sier Geir Jespersen, regionsjef for Region Sør i Lemminkäinen Norge. 

Asfaltfabrikken har blitt bygget og montert i samarbeid med KVM (leverandør av asfaltfabrikker), Elektro 1, Entreprenør Jon Fadum AS og Stokke Bygg.

Forsiden akkurat nå