MASKINER & UTSTYR

Allsidig Melhus-entreprenør har meldt oppbud

Etter 12 års drift har Melhus-entreprenøren BVT Entreprenør AS slått seg konkurs. Med flere år med underskudd og en gjeld på 50 millioner ble det for tungt å fortsette driften.

BVT Entreprenør AS med adresse Melhus i Trøndelag, er konkurs.
BVT Entreprenør AS med adresse Melhus i Trøndelag, er konkurs.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. okt. 2023 - 12:46

Med en allsidig maskinpark har entrepenørselskapet BVT hatt oppdrag rundt om i Trøndelag. I tillegg til ordinær entreprenørdrift med grunnarbeider som basis, hadde BVT Entreprenør en egne avdelingen for henholdsvis transport, vinterdrift og asfaltfresing.

Regnskapene viser at selskapet har hatt en god omsetningsvekst de siste årene. I 2017 omsatte de for 23 millioner kroner, og år for år økte omsetningen. Det siste regnskapet fra 2021 viser en omsetning på 67 millioner kroner.

Men samtidig steg gjelden, som i 2021 var passert 50 millioner kroner. Selskapet oppnådde negativt driftsresultat både i 2019, 2020 og 2021, som er det siste året at selskapet leverte offentlige tilgjengelige regnskaper.

Med minus på driften, høy gjeldsgrad og negativ egenkapital var det ingen vei utenom for eierne enn å kaste kortene.

Norge eksporterte 78.522 tonn laks til en verdi av 9,1 milliarder kroner i februar, ifølge tall fra Norges sjømatråd. Bildet er fra Gryllefjord på utsiden av Senja.
Les også

Norsk sjømat: Tre år på rad med eksportrekord

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.