Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) (til høyre) åpnet den nye sørgående Skjeggestad bru på E18 i Holmestrand mandag. Til venstre regionveisjef Kjell Inge Davik.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) (til høyre) åpnet den nye sørgående Skjeggestad bru på E18 i Holmestrand mandag. Til venstre regionveisjef Kjell Inge Davik. (Bilde: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Alle felt på nye Skjeggestad bru åpnet

Akkurat i tide før det store ferierushet åpnet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) nye Skjeggestad bru på E18 ved Holmestrand.

Allerede fredag i forrige uke ble ett felt på den nye brua åpnet for trafikk, men mandag formiddag åpnet samferdselsministeren offisielt alle fire felt på brua.

– Jeg er svært glad på trafikantenes vegne for at sørgående bru nå er på plass og det igjen er fire felt å kjøre på. E18 gjennom Vestfold har stor trafikk, og enda større enn vanlig nå ved sommerutfarten. Det er særlig gledelig å kunne åpne brua til fellesferiestarten, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Kollaps

Brua i sørgående retning kollapset i februar i fjor, og skadene var så omfattende at den måtte rives. Også fundamentet på brua i nordgående retning måtte utbedres etter skredet, og E18 holdt en periode stengt. Siden juni 2015 har trafikken gått i begge retninger på nordgående bru.

Statens vegvesen har gjort en svært god innsats for å sørge for bra trafikkavvikling, både da E18 var helt stengt og når det har vært trafikk i begge retninger på nordre løp. Etaten har også jobbet raskt og effektivt sammen med entreprenørene for å gjenreise sørgående bru, sier Solvik-Olsen.

Saken henlagt

– Det er dramatisk når en bru kollapser på denne måten. Det skal ikke skje, og det er nå gjort et grundig arbeid for å forhindre at noe sånt skal kunne skje igjen, fortsetter samferdselsministeren.

En grunneier og en entreprenør som drev med arbeidet, hadde status som mistenkte. Saken ble imidlertid henlagt av politiet på grunn av bevisets stilling.

Arbeidet med den nye brua startet i september i fjor. Den er total 229 meter lang, og det lengste av de seks spennene er 39 meter. Veidekke har stått for byggingen, og kontrakten var verdt drøyt 46 millioner kroner.

For å stabilisere massene som fundamentene til den nye brua står på, er det boret ned til sammen 50 kilometer med kalksementpeler. (©NTB)

Forsiden akkurat nå