Magnus Thunestveit fra Bergen har muligheter til en hjemmeseier i fellesskap med ABB på gigantprosjektet Svegatjørn-Rådal til over 6 milliarder kroner.
Magnus Thunestveit fra Bergen har muligheter til en hjemmeseier i fellesskap med ABB på gigantprosjektet Svegatjørn-Rådal til over 6 milliarder kroner. (Bilde: Statens vegvesen)

ABB/Magnus Thunestveit leder kampen om kjempekontrakt

Et arbeidsfellesskap mellom ABB og Magnus Thunestveit fra Bergen leder konkurransen om elektrojobben på E39 Svegatjørn-Rådal. Etter vurdering er anbudet fra de to satt til 327,5 millioner kroner.

Vegvesenet benytter seg av det såkalte to-konvoluttsystemet. Vanligvis betyr det at anbyderne kan få tillegg eller fradrag på bakgrunn av besvarelsene i den første konvolutten. Slik er det ikke denne gangen. Anbyderne kan få et fradrag på opptil 80 millioner kroner for en god oppdragsforståelse, men det gis ikke noe tillegg.

Andreplassen holdes av Bravida med et anbud som er vurdert til 351,4 mill. Øvrige deltakere i konkurransen er Mesta (369.8 mill.) og Scanmatic Elektro (413,9 mill.).

Det er ikke sikkert at arbeidsfellesskapet får jobben. Selv om anbudene er vurdert, er de ikke kontrollregnet. Dessuten har de andre deltakerne klagerett. Det gjelder også tre som ble avvist fordi Vegvesenet mente at de ikke er kvalifisert for jobben.

De tre er One Nordic Kraftmontasje, det spanske selskapet Aldesa Construcciones og et arbeidsfellesskap mellom Kvinnherad Elektro og LOS Elektro fra Bømlo. Disse får en romslig klagefrist. De kan klage helt til fristen går ut etter at Vegvesenet har gitt en innstilling om hvem som skal ha kontrakten.

Oppdraget er svært. Det omfatter 28,8 km tunnelløp og flere dagsoner. Mengdene taler for seg selv. Kontrakten omfatter blant annet 99,7 km fiberkabler, 27,9 km strålekabler, 15 tekniske bygg, 375 styreskap, 200 nødstasjonsskap, 106 vifter, 550 innvendig belyste skilt, 416 kameraer, 91 radarer og 400 lysmaster i dagen.

Den nye E39 mellom Svegatjørn og Rådal blir ferdig om fire år.

Forsiden akkurat nå