TUNNELER

30 spesialister utreder veitunnel mellom Sverige og Danmark

Og det blir i så fall mellom Helsingborg og Helsingør.

Illustrasjon: WSP
7. mars 2019 - 13:10

30 konsulenter fra mer enn ti tekniske disipliner er involvert når konsulentselskapet WSP nå skal utrede mulighetene for en ny, fast forbindelse mellom Helsingborg og Helsingør.

Det skriver svenske Entreprenad.

Det har lenge vært planer om en eller to faste forbindelser som skal erstatte fergetrafikken mellom Helsingør og Helsingborg i henholdsvis Danmark og Sverige.

Utredning i 2020

Både det svenske Trafikverket og det danske Vejdirektoratet vurderer mulighetene for en slik forbindelse. Det er snakk om en eller to tunneler, helst en tunnel for veitrafikk og en for jernbane.

Planen er at utredningen skal legges fram  i 2020.

Oppdraget som WSP har fått innebærer både en veitunnel og en jernbanetunnel. Selskapet skal blant annet finne ut om tunnelene faktisk kan bygges og i så fall hva det vil koste. En av forutsetningene er at fergetrafikken mellom Helsingborg og Helsingør skal gå som vanlig under byggetiden, ifølge Entreprenad.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.