Bevilgningen på 2017-budsjettet er øremerket til innløsning av boliger på strekningen fra Lysaker til Ramstadsletta.
Bevilgningen på 2017-budsjettet er øremerket til innløsning av boliger på strekningen fra Lysaker til Ramstadsletta. (Foto: Statens vegvesen)

200 millioner til ny E18 vest for Oslo

Regjeringen vil bruke 200 millioner kroner på ny E18 vest for Oslo. – Disse millionene viser at regjeringen mener alvor og at det er full fremdrift, sier samferdselsministeren.

Budsjettlekkasjen ble presentert på Høvik stasjon i Bærum søndag ettermiddag av blant andre kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), skriver Budstikka.

Pengene øremerkes til innløsning av boliger på strekningen fra Lysaker til Ramstadsletta.

– Noen har forsøkt å skape usikkerhet om hva Oslopakke 3 betyr for E18. Disse millionene viser at regjeringen mener alvor og at det er full fremdrift i prosjektet, sier samferdselsministeren.

Han understreker at regjeringen vil bygge ut hele strekningen fra Lysaker til Drengsrud i Asker, men vil ikke gi noen løfter om når arbeidene kan starte.

– Det er såpass mange usikkerhetsmomenter knyttet til blant annet reguleringsarbeidet at det er vanskelig å tidfeste nøyaktig. Men gravemaskinene bør være på plass i løpet av et par år, sier Ketil Solvik-Olsen.

Byrådet i Oslo – bestående av Ap, SV og MDG – kjempet under forhandlingene om Oslopakke 3 for å begrense utbyggingen av E18 til et minimum. MDG er imot utbyggingsplanene for E18 og har resolusjonsfestet å «skrote det rådyre monsterprosjektet». (©NTB)

Forsiden akkurat nå