1600 tunnelbyggere på plass i Bergen

Rundt 1400 besøkende og 200 utstillere var på plass i Bergen idet startskuddet gikk for World Tunnel Congress 2017 i dag.

Bjørn Olav Amundsen
12. juni 2017 - 14:39

– Jeg er veldig fornøyd så langt. Det var svært mange tilstede under åpningen, og vi fikk presentert Norge på en fin måte, sier Tone Nakstad i arrangør NFF (Norsk Forening for Fjellsprengingsteknikk).

Åpningstalen med rosende ord til norske tunnelbyggere ble holdt av kronprins Haakon Magnus, mens NFF-sjef Frode Nilsen ønsket velkommen til Norge. Her ble vegbyggervisa «Ola Tveiten» en liten gjennomgangstone. NFF-leder Nilsen slo an stemningen med en sportslig fremføring av første vers av sangen under sin åpningstale. Senere holdt statssekretær i samferdselssdepartementet Tom Christer Nilsen også en velkomsttale, og han repliserte spontant og selvironisk med tredje vers fra samme sang (hvor Nilsen selv er å betrakte som representant for «dei fine folk i floss» når vegen åpnes).

Etter åpningsseremonien besøkte kronprinsen flere av utstillerne.

– Så langt ser det bra for arrangementet, kunne Tone Nakstad fortelle rett etter åpningseremonien, mens kronprinsen besøkte flere av utstillerne i området.

– Nå skal vi bare hjelpe de som ikke fikk registrert seg i dag tidlig, og så er det full fart!

Arrangørene forventet 1200-1300 besøkende, ja, kanskje opp mot 2000. 1400 besøkende og 200 utstillere er i overkant av forventingene og over budsjett, ifølge Harakd Riisnes hos konferansearrangøren.

Asia er tungt representert både blant foredragsholdere og deltagere.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.