Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Inviterer hele samferdsels-Norge til å snike i innovasjonskøen

Del

De siste årene har det skjedd en rivende utvikling innen digitalisering av samferdselsprosjekter. Nå er Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) klare for å dele suksessoppskriftene med bransjen.

Etter suksessen rundt lanseringen av konseptet ISYtalks er det endelig klart for andre runde. Denne gang er tema digitalisering og samferdsel. 

Cathrine Marstein Engen, avdelingsleder for GIS og kommunal forvaltning i NoIS.
Cathrine Marstein Engen, avdelingsleder for GIS og kommunal forvaltning i NoIS.

– Det har vært imponerende mye innovasjon de siste årene, og sammen med partnere som Nye Veier og AF Gruppen har NoIS og Norconsult skapt en ny standard og portefølje innen digitalisering av samferdselsprosjekter. Kunnskapen vi har bygget opp kan være til stor nytte for entreprenører, rådgivere og byggherrer som jobber med samferdselsprosjekter. Vi inviterer rett og slett alle som ønsker til å høste fruktene av innovasjonsarbeidet som er gjort de siste årene, sier Cathrine Marstein Engen som er avdelingsleder for GIS og kommunal forvaltning i NoIS.

Lager vei i vellinga med sin største kontrakt noensinne

At digitalisering og samferdsel er på agendaen for ISYtalks er ikke tilfeldig. Engen mener at nøkkelen til suksessen har vært skyhøye krav fra kunder og tett samarbeid, for noen ganger blir det også veldig god mat når det er mange kokker involvert.

– Innovasjon avler innovasjon. Et godt eksempel er E39 Kristiansand-Mandal, som drev frem en ny og banebrytende standard for digital samhandling. Med denne løsningen kunne vi hjelpe andre kunder med nye problemstillinger, og slik baller det på seg. Du kan si at vi har hatt en slags katalysatorrolle i store samferdselsprosjekter for Nye Veier. De siste årene har vi drevet utvikling og fått verdifulle erfaringer. Nå har vi nådd et modenhetsnivå som gjør at vi tar dette videre til et bredere marked ved å kommersialisere produkter og prosesser, sier Engen.

ISYtalks arrangeres 10. juni kl. 08.30  

Gratis konferanse »

Utviklingen som NoIS har gjort innen digitalisering av samferdsel har kastet av seg. Nylig vant selskapet sin største kontrakt noensinne med Viken og ni andre fylkeskommuner om ny løsning for forvaltning av fylkesveier. 

– Hittil har vi fokusert mest på prosjektering og bygging, og nå skal vi ta det store løftet på forvaltning. Det er enormt god samfunnsøkonomi i å ta et realt digitaliseringsløft. Sammen med fylkeskommunene skal vi utvikle en løsning som vil bringe norsk vegforvaltning til et nytt nivå. Vi skal gjøre vårt for at investeringene Norge gjør i samferdsel ikke bare står og råtner på rot, slik tilfellet dessverre er på vei og bane i dag, noe som kommer tydelig frem i RIFs State of the Nation 2021, sier Engen.

Tegningsløse vegprofiler på agendaen

ISYtalks henter naturligvis sin inspirasjon fra det velkjente konseptet TED Talks, og i samme stil er formatet korte og konsise foredrag på rundt 10 minutter, som er interessante og fengende å lytte til. Arrangementet varer i halvannen time, med seks foredragsholdere og konferansier Eirik Normann Hansen, prisvinnende foredragsholder og ekspert på digitalisering og teknologi, sørger for sømløs gjennomføring. 

Forretningsutvikler i NoIS Tor Olav Almås er blant foredragsholderne, og skal snakke om metoden som fjerner behovet for profiltegninger for vegprofiler ved hjelp av GIS og BIM.

Tor Olav Almås,  Forretningsutvikler i NoIS.
Tor Olav Almås,  Forretningsutvikler i NoIS.

– «Alle» har lenge snakket om å kombinere GIS og BIM, og vi har nå faktisk gjort det. Med integrasjon av GIS får man digitale fremstillinger der det tradisjonelt har vært et utall tegninger for hver tiende meter med vei. Det sier seg selv at det er enormt effektiviserende, og gir en langt bedre totaloversikt og diskusjonsgrunnlaget for alle involverte, sier Almås.

I tillegg er temaer som digital kommunikasjon med innbyggere, datadrevne beslutningsgrunnlag for å sikre optimal drift, 3D-beskrivelser, digitalisering av bærekraft og hvordan jobbe smartere med BIM på agendaen for arrangementet.

Suksessoppskrift på digitalt arrangement

Det har vært stor interesse for formatet ISYtalks og gjennom året kommer det flere ISYtalks, med aktuelle tema.

– Nå som vi vet at konseptet fungerer har vi skrudd det til ytterligere slik at formatet sitter enda bedre. Publikum kan forvente å få nye ideer og nyttig kunnskap som de kan ha med seg inn i jobbhverdagen sin. Og målet må være at noen blir inspirert til å ta et aldri så lite sjumilssteg på digitalisering, avslutter Cathrine Marstein Engen.

Les mer om arrangementet og se fullstendig program på www.isytalks.no 

Les flere artikler fra Norconsult Informasjonssystemer