VVB avvist fra Nordnestunnelen
(Illustrasjon: Statens vegvesen)

VVB avvist fra Nordnestunnelen

Det engelske firmaet VVB Engineering Ltd.  ga det laveste anbudet på elektroarbeidet i Nordnestunnelen i Troms. Vegvesenet avviste det på bakgrunn av tidligere meritter. Nå er også en klage fra engelskmennene avvist.

Klagefristen gikk ut 6. desember. Vegvesenets jurist har vurdert saken og kommet til samme konklusjon som man kom fram til under behandlingen av anbudene. Dermed ligger det an til at Mesta får oppdraget.

- Bakgrunnen for avvisningen er referanser fra andre prosjekter. Vegvesenet hevet kontrakten med VVB om oppgradering av Folltunnelen i Akershus tidligere i år. Firmaet har også store problemer i Høyangertunnelen i Sogn og Fjordane, sier byggeleder Bjørn Mannsverk.

Da anbudsfristen gikk ut hadde 9 entreprenører meldt sin interesse. VVB ledet med et anbud på 33,79 milliner kroner. Mesta lå på andreplass med 35,14 mill.

Nordnestunnelen inngår i E6 gjennom Kåfjord kommune i Nord-Troms. Den er 5 810 meter lang. Entreprisen omfatter levering og montering av alt elektroutstyr i tunnelene og 884 meter veg i dagen.

Tunnelen blir drevet og sikret av et arbeidsfellesskap mellom det sveitsiske firmaet Marti og det islandske ÍAV. Den skal åpnes for trafikk i oktober neste år. Da blir en rasfarlig strekning fjernet fra E6, som dessuten blir 8 km kortere enn nå.

Forsiden akkurat nå