Vuku Naturstein skal utbedre fylkesvei 755

Trøndelag fylkeskommune har inngått kontrakt med Vuku Naturstein om å utbedre fylkesvei 755 ved Drakestranda mellom Leksvik og Vanvikan.

Får ny mur i naturstein: Drakestranda på fylkesvei 755 mellom Leksvik og Vanvikan skal utbedres sommeren 2021.
Får ny mur i naturstein: Drakestranda på fylkesvei 755 mellom Leksvik og Vanvikan skal utbedres sommeren 2021. Foto: Trøndelag fylkeskommune
17. juni 2021 - 13:17

– Arbeidet vil pågå i sommer og utover høsten, og vi forventer å være i gang allerede i løpet av juni, sier teamleder Bjørn Erik Andersson i Trøndelag fylkeskommune.

Energikommissær Kadri Simson inviterer til en omfattende dugnad for å skape en levedyktig produksjon av små modulære atomkraftverk.
Les også

Inviterer Norge til å utvikle atomkraftverk – skal bli Europas nye industri

Stenger vegen

Kontrakten har en verdi på 6,1 millioner kroner eksl. mva og omfatter bygging av en natursteinsmur, steinsetting av skråninger og reetablering av veien med to kjørefelt.

Kontraktsmøte og oppstartsmøte med entreprenøren er avholdt, men før selve anleggsarbeidet starter opp er det noen formelle dokumenter som må på plass.

Veien blir helt stengt inntil en har full oversikt over bergforholdene og kommet godt i gang med oppsettingen av muren.

Sveriges energiminister og industriminister Ebba Busch og den franske minister for energi, Agnès Pannier-Runacher signerte samarbeidsavtalen i Brussel.
Les også

Skal bygge to store atomkraftverk: Sverige inngår allianse med Frankrike

Omkjøring over Kråkmo

Det blir skiltet omkjøring på fylkesveg 6838 over Kråkmo i perioden vegen er stengt. Omkjøringsvegen er en grusveg som tilføres mer grus før stenging av fylkesveg 755.

Vær oppmerksom på at fylkesveg 6838 har en annen standard enn fylkesveg 755.
- Dette er noe vi legger vekt på under planleggingen av arbeidet ved Drakestranda.  Sommeren er uansett et gunstig tidspunkt med tanke på bæreevne og vedlikehold av omkjøringsvegen, sier Andersson.

Ett kjørefelt blir sannsynligvis åpnet 20. august, mens frist for ferdigstillelse er 10. oktober.

Hirtshals på Nordjylland skal bli utslippsfri havn. Norwegian Hydrogen er med på et EU-prosjekt som skal bidra med hydrogenverdikjede. Vindturbiner skal produser e fornybar kraft til elektrolyse av vann.
Les også

Skal produsere 500 tonn hydrogen årlig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.