Volvo CE selger Blaw-Knox utleggervirksomhet til Gencor Industries
Volvo CE selger Blaw-Knox utleggervirksomhet til Gencor Industries (Foto: VolvoCE)

Volvo kvitter seg med asfaltutleggerne fra Blaw-Knox - selger merkenavn og fabrikk til Gencor

Volvo Construction Equipment selger den nordamerikanske Blaw-Knox utleggervirksomheten og tilhørende eiendeler til Gencor.

Salget omfatter hele produksjonslinjen til Blaw-Knox som for tiden ligger i Shippensburg Pennsylvania. Gencor har sier de planlegger å fortsette produksjonen av Blaw-Knox utleggerlinjen i det sørlige sentrum av Pennsylvania og flytte den til Letterkenny Township.

Avtalen forventes å være helt klar senere i år. Den vil gi Gencor Industries, som produserer asfaltutstyr, mulighet til å produsere og utvikle Volvo CEs nåværende nordamerikanske utleggerlinje og markedsføre den under merkevaren Blaw-Knox. Gencor har kunngjort at de vil fortsette å markedsføre og betjene Blaw-Knox-utleggerlinjen gjennom  Volvo-forhandlere i Nord-Amerika.

Volvo kjøpte i 2007 Blaw-Knox som sin første satsing inn mot produkter rettet mot asfaltmarkedet. Men samme år kjøpte de også virksomheten som omfatter asfaltutleggere av Ingersoll-Rand, og det blir denne virksomheten som nå blir fundamentet for Volvos videre satsing innenfor asfaltutleggere. 

Blaw-Knox-merkevarenhar over hundre års historie da Blaw Collapsible Steel Centering Company i 1917 fusjonerte med Knox Pressed and Welded Steel Company. Selskapet laget sin første utlegger i 1929, og Blaw-Knox har siden vært et sterkt merkenavn i asfaltbransjen i Nord-Amerika.

Les også

Forsiden akkurat nå