I første omgang ønsker Volvo å demonstrere og evaluere forskjellige løsninger og måle interessen i samfunnet og markedet, før elektriske lastebiler setter i produksjon.
I første omgang ønsker Volvo å demonstrere og evaluere forskjellige løsninger og måle interessen i samfunnet og markedet, før elektriske lastebiler setter i produksjon. (Foto: © Volvo Trucks Corporation. All rights reserved.)

Elektrifisering av anleggsbransjen

Volvo klar med sin første elektriske anleggsbil

Volvo Trucks mener at elektrifisering kan bli et konkurransedyktig alternativ også for tyngre lastebiler.

Nylig har startet Volvo salg av elektriske lastebiler for bytransport, og nå kommer  den første elektriske konseptlastebiler for anleggsarbeid.

Volvo i en pressemelding at kraftige elektriske lastebiler kan bidra til å forbedre arbeidsmiljøet for sjåfører og anleggsarbeidere takket være lavt støynivå og null eksosutslipp under drift. Det siste vil ha en betydelig og positiv effekt på luftkvaliteten i byer med mange pågående byggeprosjekter.

På grunn av det lave støynivået kan disse lastebilene også utføre transportoperasjoner i flere timer per dag. Det åpner for nye muligheter for effektivisering, for eksempel i store byggeprosjekter og for transport i og rundt byer.

-Vi ser et stort potensiale for kraftige elektriske lastebiler for lokal transport og anleggskjøring på lengre sikt. Med konseptbilene våre tar vi sikte på å utforske og demonstrere ulike løsninger for fremtiden, samtidig som vi evaluerer interessen i markedet og i samfunnet. For å øke etterspørselen etter elektrifiserte lastebiler, må ladeinfrastrukturen utvides raskt, og det må skapes sterkere økonomiske insentiver for transportører som fungerer som pionerer ved å velge nye kjøretøy med mindre miljø- og klimabelastninger, sier Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.  

Parallelt med økt elektrifisering av transportsektoren, vil en kontinuerlig forbedring av effektiviteten til forbrenningsmotorer fortsette å spille en nøkkelrolle for langtransporten i mange år fremover, mener Volvo Trucks.

Tidligere i år presenterte Volvo sin første elektriske lastebil, levert som søppelbil og varebil med rekkevidde på 30 mil.

Forsiden akkurat nå