Oppfylling av kult til overbygning av gang- og sykkelveien pågår, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Kåre Ifarness.
Oppfylling av kult til overbygning av gang- og sykkelveien pågår, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Kåre Ifarness. (Foto: Bjørn Kåre Ifarness, Statens vegvesen)

Vinterarbeid i Hemsedal for ny gang- og sykkelvei som skal åpnes i august

Tross kald og snørik vinter har viktige grunnarbeider pågått siden nyttår på gang- og sykkelveien mellom Trøim og Holde bru.

8 mann, tre gravere, en borerigg og to lastebiler fra entreprenøren Anlegg Øst AS har vært i sving gjennom hele den strenge vinteren i Hemsedal.

Det er Statens vegvesen som bygger 1,8 kilometer gang og sykkelvei mellom Trøim og Holde bru, et prosjekt som skal være klart til skolestart etter ferien i august.

Arbeidene med kanalisering av bekkeløp og sikring for fundamentering av Haug og Finset bruer starter før påske, for å bli ferdig før snøsmeltingen setter inn for fullt.

Les også

 Mye snø og tele

-Det er jobbet med avkjørsler og mindre sprengningsarbeider. Det graves kabelgrøfter, trekkerør blir lagt, og lysfundamenter blir montert. Oppfylling av kult til overbygning av gang- og sykkelveien pågår, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Kåre Ifarness.

-Største utfordringen i det siste har selvsagt vært været, forteller Ifarness. Mye snø og forholdsvis mye tele i bakken har gjort arbeidene krevende. Det blir ryddet snø på hele strekket for å hjelpe til på snøsmelting og tining av tele nå som våren forhåpentligvis snart banker på.

Les også

Forsiden akkurat nå