Ny ferjekaibru og oppstillingsplass på Levang skal stå ferdig mot slutten av året
Ny ferjekaibru og oppstillingsplass på Levang skal stå ferdig mot slutten av året (Foto: Nordland fylkeskommune)

Viktig fergekai på Helgeland skal bygges om dette året

Nordland fylkeskommune har startet byggingen av ny ferjekaibru og oppstillingsplass på Levang ferjekai på fylkesveg 17 i nord for Sandnessjøen

Levang ferjekai i Leirfjord trenger opprusting, og i januar var Implenia som entreprenør i gang med ombyggingen, forteller Nordland fylkeskommune i en melding.

- Vi skal utvide dagens ferjekaibru, som er for smal og skaper problemer ved på- og avkjøring. Vi skal også bygge om oppstillingsplassen, slik at det blir bedre plass og oversikt. Det blir dessuten arbeider med å utbedre fundamentene på kaia, sier byggeleder Lars Lemika i Nordland fylkeskommune.

Arbeidene startet på nyåret og vil pågå til slutten av 2021.  

Innstillinger og færre avganger

Ferjesambandet Levang–Nesna vil for det meste være upåvirket av anleggsaktiviteten, men det er planlagt to perioder med reduserte avganger og innstillinger.

- Dette kommer vi dessverre ikke utenom, ut fra arbeidene som skal gjøres, sier Lemika.   

Hele dagens parkeringsplass er sperret av i forbindelse med anleggsarbeidene.  Det er i stedet etablert en midlertidig parkeringsplass til bruk i byggeperioden, utenfor venterommet til ferja. 

Anleggsområde

Arbeidstida er i utgangspunktet klokken 0700-1930, alle dager unntatt søndag.

- De som bruker ferjeleiet vil oppleve litt trangere forhold enn tidligere. Følg skiltingen og vær oppmerksom på anleggsaktiviteten på og ved kaia, sier byggeleder Lars Lemika i Nordland fylkeskommune.

Kontrakt med Implenia

I økonomiplanen til Nordland fylkeskommune er det satt av 40 millioner kroner til prosjektet.

Det er Implenia Norge som utfører arbeidene på vegne av Nordland fylkeskommune. Kontrakten med entreprenøren er på vel 24 millioner kroner ekskl. mva.

Forsiden akkurat nå